Oranje dames op jacht naar tweede zege tegen Slovenië


Vanavond om 20:00 uur gaan de Oranje dames op jacht naar de tweede zege op het WK. Tegenstander is gastland Slovvenië, dat op doelsaldo de koploper is na de eerste speelronde. Het is zaak voor Oranje om direct een tik uit te delen aan de Sloveensen, die als outsider golden op voorhand van het toernooi.

BETER DUEL AFWERKEN

Oranje pakte gisteren een 5-2 zege op Noord-Korea, een tegenstander waar geen eer aan te behalen viel. Toch speelde Nederland niet op haar eigen niveau, maar pakte het wel het gewenste resultaat. ,,De eerste wedstrijd is altijd die met de moeilijkste tegenstander, maar de winst is in ieder geval binnen” liet Savine Wielenga weten.

Toch is er ruimte voor verbetering op basis van het spel van gisteren. Ondanks de 41 shots on goal, werden de eigen rebounds te weinig opgepakt, en werden acties nog te vaak doorgevoerd in plaats van de passing te kiezen. Maar! En zo realistisch moeten we ook zijn; over Noord-Korea is natuurlijk niet heel veel informatie te vergaren op voorhand, anders dan dat ze klein en snel zijn.

Tegenstander Slovenië won haar eerste duel met 6-0 van nieuwkomer Mexico, waardoor zij de koppositie hebben veroverd. Sara Confidenti was daar gisteren met drie goals en een assist goed op dreef. Zaak voor de Oranje defensie om haar zaakjes op orde te hebben.

Om 20:00 uur kun je na de paasdis weer meekijken VIA DE LIVESTREAM en onze ladies aanmoedigen naar de tweede zege op het WK!

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Slovenië 1 1 0 0 0 3 +6
2 Groot-Brittanië 1 1 0 0 0 3 +4
3 Nederland 1 1 0 0 0 3 +3
4 Noord-Korea 1 0 0 0 1 0 -3
5 Australië 1 0 0 0 1 0 -4
6 Mexico 1 0 0 0 1 0 -6
Previous Leeuwinnen starten WK met een overwinning op Noord-Korea
Next St. Louis en Florida verliezen aansluiting in stoelendans om de play-offs