St. Louis en Florida verliezen aansluiting in stoelendans om de play-offs


NHL Recaps Banner Face-Off

Maar liefst twaalf wedstrijden gisterenavond en vannacht waaronder twee burenruzies, New Jersey Devils tegen New York Islanders en de battle of Alberta, Calgary Flames tegen de Edmonton Oilers. Jonathan van Osta, Rik Bruijnius en Cor Machielsen brengen u weer up to date.

Boston Bruins – Florida Panthers 5-1

Heel duur puntverlies voor Florida, en omdat New Jersey Devils won, is het haast onmogelijk geworden om de play-offs te halen via de wild cards. De Panthers troffen in Boston Bruins een mogelijke Stanley Cup winnaar, zo goed speelden de Bruins. Jake DeBrusk had twee goals en een assist. Jamie McGinn, Ryan Donato en Patrice Bergeron scoorden de overige goals voor Boston. Nick Holden was trefzeker voor Florida. (Cor)

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2-0

Jimmy Howard maakte 31 saves en scoorde zo een shutout voor de Wings in Little Ceasars Arena. Zijn laatste was alweer van 22 oktober 2016. Dylan Larkin en Andreas Athanasiou scoorden voor de Red Wings, en bezorgden Ottawa alweer de zevende verliespartij in acht wedstrijden. Detroit zegevierde voor de derde keer op rij (Cor)

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 5-4 OT

Het venijn zat hem in de staart. Na 54 minuten stond het 4-1 voor Vancouver en leek de debuterende goalie Thatcher Demko een makkelijke winstpartij te pakken. Columbus dacht daar anders over.  Pierre-Luc Dubois, Zach Werenski en Cam Atkinon scoorden binnen een tijdsbestek van twee minuten. In overtime was het Alexander Edler die de Canucks alsnog de overwinning bracht. (Cor)

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 1-3

Nu de Maple Leafs hun positie veilig gesteld hebben voor de Play-offs, ligt de focus voor het team op het behouden van het zelfvertrouwen (winnen) en het voorkomen van blessures. Dat laatste is vanavond wel gelukt. Met slechts een goal voor en drie goals tegen, allen in de tweede periode, was de wedstrijd niet erg spectaculair om te zien. Mooie kansen werden weinig benut, Maar de uitkomst was duidelijk; de Jets gingen met de zege aan de haal. (JvO)

New Jersey Devils – New York Islanders 4-3

Taylor Hall scoorde twee goals en Stefan Noesen en Blake Coleman waren ieder goed voor een goal en een assist. Deze overwinning brengt New Jersey weer een stap dichter bij de play-offs. Verdediger Will Butcher, die twee assists scoorde voor de Devils, werd hiermee de rookie verdediger met de meeste assists in de historie van de Devils.(rb)

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 5-2

De wedstrijd tussen Pittsburgh en Montreal stond voor de Penguins vooral in het teken van de clinch: een zege betekende dat de Penguins verzekerd zijn van hun plek in de Play-Offs. Dat de Penguins gingen winnen was overigens al snel duidelijk. In de eerste periode waren ze duidelijk gevaarlijker. Hoewel het eerste doelpunt voor de Canadiens was, kwamen de Penguins al snel terug en wisten ze driemaal te antwoorden met een treffer. In de derde periode werden nog twee powerplay goals gemaakt om de winst veilig te stellen. (JvO)

Carolina Hurricanes – New York Rangers 1-2

Goalie Henrik Lundqvist was goed voor veertig reddingen. Zo kwamen de play-off aspiraties van Carolina tot een einde vandaag. Jeff Skinner scoorde voor Carolina maar dit was niet genoeg voor de winst. De Rangers scoordne via Ryan Sproul en Kevin Hayes een goal meer. Henrik Lundqvist spoelde zijn 803e wedstrijd waardoor hij veertiende wordt op de lijst voor meest gespeelde wedstrijden voor een NHL goalie.(rb)

Nashville Predators – Buffalo Sabres 4-7

Nashville kent de laatste maand relatief veel tegenslagen. Maar vanavond was toch wel heel dramatisch. Door slordig spel in de tweede periode kregen de Predators de ene penalty na de andere. Gevolg: vijf goals tegen. De 2-1 voorsprong werd even omgedraaid in een 4-6 achterstand. In de derde periode tikte Sam Reinhart zijn Hattrick nog even binnen en zette daarmee de eindstand op 4-7. (JvO)

Dallas Stars – Minnesota Wild 4-1

Door deze overwinning heeft Dallas nog zicht op plaatsing voor de play-offs. Het was goalie Kari Lehtonen die zich liet zien met 33 reddingen. De winnende goal was voor John Klingberg die hiermee na 22 wedstrijden eindelijk weer eens scoorde. Dallas staat nu vier punten achter op de laatste wild card in de Western conference, ze hebben het dus niet in eigen hand, en zullen de resterende wedstrijden moeten winnen en hopen op fouten bij de concurrentie.(rb)

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 6-0

De Blues begonnen dit seizoen nog zo lekker. Maar vanavond? De wedstrijd werd eenzijdig bepaald door de Coyotes. Zij wisten het puckbezit voor zich te houden en gaven samen met de goalie geen duimbreedte ruimte aan de Blues. Het resultaat mocht er zijn: een overduidelijke 6-0 shutout zege. De Blues blijven hierdoor op de tweede wild card positie staan. Spannend! (JvO)

Calgary Flames – Edmonton Oilers 3-2

Het verschil waren de goalies in deze battle of Alberta. Waar Mike Smith 34 saves maakte kon Cam Talbot al na zeven schoten gaan douchen. Toen lagen er al drie goals in door Dougie Hamilton, Garnet Hattaway en Mikael Backlund. Anton Slepyshev en Mike Cammalleri scoorden voor de Oilers. (Cor)

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 3-2

De nummers een en twee van de Pacific Division waren aan elkaar gewaagd. Shea Theodore en Joe Pavelski openden het bal in de eerste periode. Oscar Lindberg en Marc-Edouard Vlasic deden dat in periode twee. Maar de kers op de taart was voor William Karlsson die alweer zijn 42e goal van het seizoen maakte met wel een hele nifty move in ondertal. (Cor)

Previous Oranje dames op jacht naar tweede zege tegen Slovenië
Next Column: Waarom ook jij fan zal worden van Patrik Laine