Vegas ‘clinched’ playoffs in debuutseizoen, Florida vol gas richting wild cards


NHL Recaps Banner Face-Off

Negen duels vannacht in de NHL, waar wij getuige waren van een bijzeonder moment: Vegas Golden Knights plaatste zich voor de playoffs in het allereerste seizoen. Wat er verder nog gebeurde? Dat vertellen Cor, Marko en Ed jou.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 2-3

Toronto leek op weg naar thuiszege vijftien op rij, maar Buffalo wilde daar niet aan meewerken. De Sabres kwamen via Jack Eichel snel op 0-1, maar daarna waren het de Maple Leafs die domineerden en na twee periodes stonden ze ‘gewoon’ met 2-1 voor. Goals van Nazem Kadri en Patrick Marleau. Ook in de derde periode waren de eerste kansen voor Toronto, maar Casey Nelson zette de 2-2 op het bord en vlak daarna was daar Jack Eichel weer, met de 2-3. Toronto ging fanatiek op jacht naar een punt of meer, maar Buffalo hield stand (mb)

New York Islanders – Florida Panthers 0-3

De Islanders hadden een zege nodig om nog een kansje te houden op de play-offs, maar kwamen tekort tegen de Panthers. Keith Yandle, Nick Bjugstad en Evgenii Dadonov maakten de goals, James Reimer pakte de shut-out én had een assist bij de derde goal. Florida heeft de wild card nu in zicht en nog een wedstrijd te goed ten opzichte van New Jersey (mb)

New York Rangers – Washington Capitals 2-4

Bij de Rangers debuteerde Lias Andersson met een goal, maar helaas voor hem werd zijn ploeg de eerste periode overlopen door de Capitals. Na een 0-4 tussenstand bij de eerste pauze, met onder meer de 45e goal van Alex Ovechkin, konden de Rangers er nog wat draagbaars qua uitslag van maken. Mats Zuccharello scoorde de 4-2 nog. Goalie Alexandar Georgiev kon na dik acht minuten al douchen (mb)

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 4-1

Carolina Hurricanes is aan een ‘push’ bezig. De mannen uit Raileigh wonnen het derde duel op rij, dit keer van Ottawa Senators met 4-1. Debutant Warren Foegele deed direct van zich spreken met een goal en een assist. Ottawa kwam nog op 1-1- door Bobby Ryan, maar de Canes pakten een verdiende zege, getuige de ‘slechts’ 20 SOG van Ottawa. Ondanks de win streak, staat Carolina nu op zeven punten van een wild card plek. (Ed)

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 4-2

Detroit Red Wings heeft er geen zin meer in dit seizoen, en lijkt op het gemak aan het tanken geslagen te zijn. Vannacht ging Detroit opnieuw onderuit bij Montreal Canadiens. De Habs, toch ook zeker niet in topvorm dit seizoen, maakten een 1-0 achterstand goed. Brendan Gallagher was met twee treffers de grote man aan Montreal zijde, die door de winst over Detroit heen wipte. De Red Wings moeten zich echter schamen. Na 25 achtereenvolgende playoff optredens, staan er nu dertien nederlagen in de laatste 14 duels op het rapport. (Ed)

Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 1-4

De Bolts maken het nog spannend in de Atlantic Division. Waar ze leken af te stevenen op een ruime voorsprong op de nummer twee, kan Boston nu Tampa Bay passeren op de ranglijst omdat ze twee wedstrijden tegoed hebben en maar twee punten achter staan. Er zit wat zand in de motor van de Lightning lijkt het de laatste weken. Na 40 minuten stond er een 0-2 voorsprong voor de Coyotes door goals van Trevor Murphy en Jakob Chychrun. Brendan Perlini en Clayton Keller maakte het kwartet vol. Nikita Kucherov mocht er weer eentje bijschrijven voor Tampa en kruipt daarmee weer iets dichter naar Connor McDavid toe om de Art Ross troffee. (Cor)

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 3-4 (SO)

Een ploeg die de laatste tijd in een bloedvorm verkeert is San Jose Sharks. Het ging vannacht moeizaam in het United Center op bezoek bij Chicago Blackhawks, maar de ploeg uit Cailfornia boekte de achtste zege op rij. Het werd een prachtig duel tussen beide teams, waarin de voorsprong steeds van ploeg wisselde. Patrick Sharp bracht Chicago twee minuten voor tijd op gelijke hoogte, scoorde de gelijkmaker in de shootouts, maar zag in de achtste ronde Kevin Leblanc het duel beslissen. De Sharks zijn er nog niet, maar gaan zich zeker plaatsen voor het post-season. (Ed)

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 4-1

De Vegas Golden Knights hebben in hun eerste seizoen vannacht de play-offs bereikt. Een fantastische prestatie. Wie had dat nou verwacht? Afgelopen nacht leden de Avalanche een dure nederlaag in de strijd om de wild card tegen Vegas. William Karlsson scoorde een empty netter en had twee assists. Alex Tuch, Jonathan Marchessault en Shea Theodore pakte ook hun goal mee. En voor de Avalanche was Erik Johnson trefzeker. (Cor)

Los Angeles Kings – Calgary Flames 3-0

Weer een shutout, met 23 saves, voor Jonathan Quick, dit keer tegen de Flames die het spoor helemaal bijster zijn sinds een paar weken, met de zesde nederlaag op rij. Anze Kopitar en Dion Phaneuf hadden een goal en een assist. Jeff Carter scoorde de derde goal. Opmerkelijk feit alle drie de goals waren het gevolg van een power play. (Cor)

Previous Sprong komt ijzersterk terug van healthy scratch
Next Nederland U18 wint na overtime van Servië, boekt tweede zege