Sprong komt ijzersterk terug van healthy scratch


Daniel Sprong Penguins Face-Off IJshockey

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week vier keer in actie.

Ten onder in Toronto

Deze speelweek voor de Baby Pens begon op dinsdagavond in Toronto, tegen Toronto Marlies (Toronto Maple Leafs). In het Ricoh Coliseum begonnen de Marlies goed en stonden na een kwartier 2-0 voor. Toen deed onze landgenoot wat terug! Voor het einde van de periode wist Daniel Sprong Wilkes-Barre/Scranton de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Garrett Wilson maakte in de tweede periode zelfs gelijk.

Laat in de periode kwam Toronto opnieuw op voorsprong, maar ook dit werd beantwoord door de Baby Pens. Met een 3-3 stand na 60 minuten was er dus overtime nodig. Daarin bracht Adam Brooks de beslissing namens de Marlies. Het werd 4-3.

Ook overtime in Utica

Vrijdagavond stond er een nieuwe uitwedstrijd op het programma, ditmaal in Utica, New York. Daar wachtte Utica Comets (Vancouver Canucks). De Comets begonnen enorm scherp, want met een kwartier stond het maar liefst 3-0 voor de thuisploeg! Toen was het de beurt aan de Penguins. Snel na de derde Unica-goal scoorde Jean-Sebastien Dea op aangeven van Sprong, waarna onze landgenoot vroeg in de tweede periode het gat terugbracht naar één goal: 3-2.

Utica vond nogmaals het net, maar in de derde periode wisten de Baby Pens de score gelijk te trekken. Ook hier was er dus verlenging nodig. Maar ook hier ging Wilkes-Barre/Scranton ten onder. Adam Sautner scoorde de winnende voor Utica; het werd 5-4.

Driemaal is scheepsrecht

De daaropvolgende zaterdagavond was het alweer tijd voor een wedstrijd. Dit keer mocht de ploeg van Daniel Sprong afreizen naar Binghamton, New York, voor een duel met Binghamton Devils (New Jersey Devils). De Penguins begonnen goed en binnen anderhalve minuut had Jarred Tinordi het net gevonden: 0-1. Niet veel later maakte Binghamton echter alweer gelijk door Jacob MacDonald en stond het dus 1-1.

Daarna begonnen de Baby Pens met scherp te schieten. Joseph Cramarossa bracht WBS in de eerste periode nog op 1-2 en door goals van Andrey Pedan en Garrett Wilson (op aangeven van onze Sprong) leidde de ploeg na 35 minuten met 1-4. Maar de thuisploeg gaf niet op. In de derde periode domineerden de Devils en kwam het terug tot 4-4.

En ja hoor, weer moest er overtime aan te pas komen. Dit keer kwam WBS overtime ongeschonden door en kwamen er shootouts komen. En in deze shootouts wisten de Baby Pens dan eindelijk te winnen. Daniel Sprong en Garrett Wilson scoorden en brachten de Penguins zo de overwinning: 4-5.

Bikkelhard duel

In een bikkelharde wedstrijd werd tot slot op zondagmiddag in eigen huis met 6-3 verloren van Bridgeport Sound Tigers. Liefst 22 straffen werden er uitgedeeld door de arbitrage. Tom Sestito en zijn tegenstander Yannick Turcotte kregen een game misconduct aan hun broek nadat zij hun vuisten bleven uitwisselen, ondanks dat de arbitrage tussen beiden kwam (zie de video vanaf circa 0:50).

Halverwege de tweede periode keken de Penguins al tegen een 4-0 achterstand aan. Dat bleek uiteindelijk onoverkomelijk. Daniel Sprong kwam tot vier schoten, maar hij scoorde geen punten.

 

Previous Jets naar de play-offs na winst op Predators en Penguins winnen Battle of Pennsylvania
Next Vegas 'clinched' playoffs in debuutseizoen, Florida vol gas richting wild cards