Jets naar de play-offs na winst op Predators en Penguins winnen Battle of Pennsylvania

NHL Recaps Face-Off

Vijf wedstrijden afgelopen nacht, Cor Machielsen en Marko Bok brengen jullie weer up to date.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 5-4 OT

Nu de play-offs in zicht komen, lijkt het of de wedstrijden ook spannender en meeslepender worden. Ook in deze wedstrijd was het weer genieten. Na twintig minuten stond het 1-2 door goals van de Flyers door Travis Sanheim en Brandon Manning. Voor de Pens was Derick Brassard succesvol. Na twee snelle goals in de tweede periode voor de Penguins, door Patric Hornqvist en Evgeni Malkin, was er een keeperswissel. Drie goals op elf schoten betekende het einde van Alex Lyon en de komst van Petr Mrazek. Jordan Weal bracht de stand weer op 3-3. In de laatste periode was het binnen zeventien seconden 4-3 door Sidney Crosby. Echter in de laatste minuut haalde Philadelphia toch nog een punt binnen door Sean Couturier. Maar in overtime was het Bryan Rust die een schot van richting veranderde en wonnen de Penguins de Battle of Pennsylvania. (Cor)

Dallas Stars – Vancouver Canucks 1-4

Dallas leek toch lange tijd een zekerheidje voor de play-offs, maar ze staan op het punt om die toch niet te halen. Acht nederlagen op rij inmiddels, het gat naar de wild cards is inmiddels 5 punten. Tegen Vancouver kwamen de Stars nog wel op 1-0, via een shorthanded goal van Mattias Janmark. Reid Boucher maakte 30 seconden later de 1-1, via een powerplay. Nic Dowd scoorde ook een powerplay goal voor de Canucks en Dallas kwam er niet meer aan te pas. Jake Virtanen en Tyler Motte brachten de eindstand op het bord. Daniel Sedin speelde zijn 1300e wedstrijd voor de Canucks (mb)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 5-4 SO

Winnipeg en Nashville vermaakten het publiek in een leuk duel. De Predators kwamen 2-0 voor, domineerden de eerste periode, maar zagen de Jets knap terug komen. Nashville leidde nog wel met 4-3, maar al vlot in de derde periode was het alweer 4-4 en ondanks een handvol kansen bleef het 4-4. Ook geen goals in overtime, dus de shoot-outs moesten de beslissing brengen. Mark Scheifele was de enige die scoorde en zo won Winnipeg. Tevens plaatsten ze zich voor de play-offs (mb)

Minnesota Wild – Boston Bruins 1-2 OT

Boston en Minnesota bakten er niet heel veel van. Weinig schoten, weinig kansen, weinig straffen en ook weinig goals. Patrice Bergeron keerde terug bij de Bruins en gaf de assist bij beide goals. David Pastrnak zette Boston op 1-0, Mikko Koivu maakte 1-1 en in overtime was het Brad Marchand met de winnende goal (mb)

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 4-5 OT

Het trucje in de overtime van de Ducks werkte perfect. In je eigen zone de puck rondspelen voor bijna anderhalve minuut en wachten tot spelers gaan wisselen en dan toeslaan. In de tweede periode overklasten de Oilers de Ducks met drie goals door Connor McDavid, Ty Rattie en Leon Draisattl. Josh Manson scoorde de Anaheim treffer. Shots on goal was 14-4 in die periode. In de derde periode was dat omgedraaid met 6-22, de Ducks kwamen ijzersterk terug door twee goals van Adam Henrique en een van Corry Perry. Ethan Bear scoorde in die periode zijn eerste goal in de NHL via een power play goal. Hampus Lindholm was de winnaar voor de Ducks in de overtime. Ondertussen staat Connor McDavid op 99 punten en heeft hij grote kans om de Art Ross troffee voor de tweede keer op rij te winnen. (Cor)