Kroatië te sterk voor Oranje U18


Nadat gisteren na shoot-outs werd gewonnen van China, speelde Oranje U18 vandaag tegen gastland Kroatië. De Kroaten hadden in het eerste duel tegen Servië zestig minuten nodig gehad om met 2-1 te winnen. Oranje verloor vanavond met 3-0.

Too many men

Jaimy Missler, Amsterdam Tigers, was wederom de starting goalie van Oranje dat vanavond in het wit speelde. De beste kansen waren voor Oranje, maar het waren de Kroaten die de enige goal van de periode scoorden. Het was Vragolovic die een powerplay situatie, wegens too many men, afstrafte: 1-0.

Nederlandse Powerplay

In de tweede periode drongen de Nederlanders aan, en kregen tot tweemaal toe een powerplay te spelen. Helaas kwam daar tot tweemaal toe geen goal uit voort. Net als in de eerste periode gaf Nederland weer een too many men-penalty weg. Ditmaal scoorden de Kroaten niet.

Slashing

Een slashing penalty van Ninho Hessels leverde een man minder situatie op na 6:35 in de derde periode. Binnen negen seconden profiteerden de Kroaten via Selitaj: 2-0. Op 7:41 van het einde leek Oranje de aansluitingstreffer te maken, maar vanwege goalie interference ging dat feest niet door. Oranje probeerde wat het wilde, maar vond telkens de Kroatische goalie op zijn weg. Op 1:20 van het einde profiteerde Kroatie van de ruimte die oranje weggaf en bepaalde de eindstand op 3-0.

Previous NHL Draft Watch: Liam Kirk, de volgende exoot op de NHL Draft?
Next Jets naar de play-offs na winst op Predators en Penguins winnen Battle of Pennsylvania