Laco Eaters Geleen – Düsseldorfer EG (oefenduel)


De hoogste Duitse ijshockey league, de DEL, ligt stil in verband met de Olympische Spelen in PyeongChang. In Geleen hebben ze Dusseldorf weten te strikken voor een oefenduel, met de garantie dat de Duitsers met hun sterkste team zullen aantreden. Er zijn speciale shirts, die allemaal via een veiling te bemachtigen zijn en ook zullen er een aantal speciale acties gehouden worden.

Düsseldorf won in 1996 éénmalig de DEL titel, maar was in de jaren daarvoor ook al zeven keer de beste van Duitsland. Tussen 1989 en 1993 was Düsseldorf vier seizoenen op rij de beste van de toenmalige Bundesliga.

Laco Eaters Geleen – Düsseldorfer EG 0-13

Natuurlijk was de grote vraag: Hoeveel goals gaat Düsseldorf maken? Maar de uitslag deed er niet toe op deze woensdagavond in Geleen. De supporters van beide clubs stonden samen op de tribune.

Fanshop

De spelers namen vooraf aan de puck drop een gezamenlijke foto. De Duitsers hadden hun halve fanshop meegenomen en verkochten ook van alle NHL clubs diverse artikelen. Geleen fans konden voor €10,- een ticket voor een thuisduel van DEG kopen. Kortom, reclame voor het ijshockey!

Snelheid

De wedstrijd dan. Düsseldorf opende na dik twee minuten de score en schoot er in de eerste periode acht achter goalie Rowan Delil. Het grote verschil zat in de snelheid, de Duitsers passen, schaatsen en spelen drie versnellingen hoger dan Geleen en zelfs met de Eaters op powerplay was er geen houden aan.

In periode twee en drie ging het een stuk minder qua goals, de Duitsers schakelden een versnelling lager en zo kwam Geleen ook nog dicht bij de eretreffer. Die viel helaas niet, waarna er na 60 minuten een redelijke 0-13 op het bord stond. De uitslag zal niemand verder boeien, het was een geslaagd avondje ijshockey!

Previous Team USA naar huis, Duitsland stunt tegen Zweden
Next Vegas Golden Knights pakt NHL record, vuurwerk in Anaheim