Vegas Golden Knights pakt NHL record, vuurwerk in Anaheim


NHL Recaps Face-Off

Drie duels in de NHL vannacht, waar we de Golden Knights een record zagen pakken, vuurwerk in Anaheim, en de Blackhawks na shootouts langs Ottawa Senators gingen. Ed Versteeve neemt je mee in het verhaal van de woensdagnacht

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 7-3

84. Dat is het aantal punten dat op de teller van Vegas Golden Knights staat in het eerste seizoen. Het brak met de 7-3 zege op Calgary Flames het record van Florida Panthers. Ter vergelijk: die hadden 82 duels nodig om 83 punten te verzamelen. Vegas heeft 60 duels nodig gehad. Tot 3-3 ging het gelijk op in de T-Mobile Arena.

In de slotperiode plaatste de thuisploeg de beslissende demarage, met drie treffers. Voor de Knights namen zeven verschillende spelers de goals voor hun rekening, maar het ging vooral over de nieuwe mijlpaal van de Golden Knights, die nu een 40-16-4 record kunnen overleggen.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 2-0

Ryan Miller keerde alle 41 schoten die hij op zich afgevuurd kreeg van Dallas Stars en noteerde daarmee zijn derde shutout voor Anaheim. Collega Ben Bishop kende een heel andere avond. Op slechts zeventien doelpogingen mocht hij twee keer vissen. Hampus Lindholm zette de thuisploeg op de power play op voorsprong in periode één, waarna Ryan Getzlaf op prachtige wijze shorthanded in de slotperiode de zege veilig stelde.

Het was na afloop gezellig met wat heen en weer geknuffel tussen beide teams. Anaheim pakte de derde plek in Pacific over van Los Angeles, waar Dallas door de nederlaag de hete adem van St. Louis en Minnesota in de nek voelt.

Chicago Blackhawks – Ottawa Senators 2-3 (SO)

Een boeiend gevecht in het United Center van Chicago tussen de Blackhawks an Ottawa Senators. Beide teams presteren slecht dit seizoen; Chicago bungelt onderaan Central, Ottawa staat één na laatste in de Eastern Conference.

Chicago nam via Patrick Kane en Artem Anisimov twee keer een voorsprong, Zack Smith en Matt Duchene poetsten deze twee maal weg. Chicago won na shootouts; in de zevende (!) ronde bracht Nick Schmaltz het extra punt op de teller van de thuisploeg.

Previous Laco Eaters Geleen - Düsseldorfer EG (oefenduel)
Next Team USA pakt goud na thriller tegen Team Canada