Team USA naar huis, Duitsland stunt tegen Zweden


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Vier kwartfinales vandaag, met een dikke stunt van Duitsland, Marko Bok en Cor Machielsen brengen jullie weer op de hoogte.

Tsjechie – Verenigde Staten 3-2 SO

Ryan Donato scoorde al een handvol goals dit toernooi en opende de score voor Team USA tegen de Tsjechen. Jan Kolar rondde een aanval van Tsjechië daarna koelbloedig af en zijn teamgenoot Tomas Kundratek zette de Tsjechen op een 2-1 voorsprong. Met een man minder wisten de Amerikanen gelijk te maken en zo was er een spannende derde periode, met kansen over en weer. Geen goal en dus overtime. Ook daar kansen, maar de goal viel niet. In de shoutout was er één goal en die kwam van de stick van Petr Koukal. Team USA gaat naar huis, Tsjechie naar de halve finale (mb)

Rusland – Noorwegen 6-1

Noorwegen had al verrassend de kwartfinale gehaald en was dan ook geen seconde een bedreiging voor de Russen. Na de eerste periode was het al 3-0, door goals van Mikhail Grigorenko, Nikita Gusev en Vyacheslav Voynov. Alexander Bonsaksen deed wat terug, maar vijf minuten later was het alweer 5-1. De derde periode kon schriftelijk afgedaan worden, alleen Ivan Telegin scoorde nog (mb)

Finland – Canada 0-1

Een zoals ze dat zo mooi noemen, one goal game, een treffer, na een gewonnen faceoff, puck terugleggen naar blauwe lijn en dan uithalen. Nou ik kan u vertellen een kanonskogel zou jaloers zijn geweest. Maxim Noreau schoot de puck werkelijk snoeihard binnen. Canada goalie Ben Scrivens werd nog vervangen halverwege de wedstrijd in verband met een blessure door Kevin Poulin en die heeft nog aardig wat goede reddingen verricht. Maar de Finnen kwamen er vandaag niet doorheen. (cm)

Zweden – Duitsland 3-4 OT

Dit mag toch wel een regelrechte sensatie genoemd worden. Na de eerste periode stond het 0-2 voor de Duitsers door een power play goal van Christian Ehrhoff en een goal van Marcel Noebens. In de tweede periode bleven de Zweden beuken op de goal van Danny Aus den Birken, maar die gaf tot dan geen krimp. Pas in de derde periode werd hij gepasseerd door Anton Lander die de 1-2 maakte. Lang konden ze er niet van genieten, want binnen anderhalve minuut liepen de Duitsers weer uit naar 1-3 door goal van Dominik Kahu. Toch werd het nog 3-3 door twee late goals van Patrick Hersley met een power play goal en een goal van Mikael Wikstrand. De overtime goal werd al na een minuut en 30 seconden gescoord door Patrick Reimer. Voordat de Duitsers uit hun dak konden gaan was de goal nog onder review maar hij telde en het Duitse feest in Zuid Korea kon losbarsten. In de halve finale wacht nu Rusland. Dat is een tegenstander van een andere orde. Maar dat is voor latere zorg voor de Duitsers. (cm)

Previous Face-Off Speler van de maand Februari
Next Laco Eaters Geleen - Düsseldorfer EG (oefenduel)