Tsjechië en Zweden winnen hun poule, Canada wint zuinig


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Tsjechië – Zwitserland 4-1

Tsjechië had het zwaar met de Zwitsers, maar wist uiteindelijk toch te winnen. Michael Repik maakte de 1-0, gevolgd door de 1-1 van Thomas Rufenacht. Pas in de derde periode viel er weer een goal en het waren de Tsjechen die via Dominik Kubalik de 2-1 maakten. Zwitserland speelde de laatste minuten zonder goalie en kreeg nog twee treffers tegen. Tsjechië wint de poule, vóór Canada en Zwitserland(mb)

Canada – Zuid Korea 4-0

Canada heeft geprobeerd een ruime overwinning te behalen maar had flink last van de Koreaanse goalie Matt Dalton die maar vier keer moest vissen op 49 schoten. De Canadese goalie Kevin Poulin scoorde een shutout. Hij stopte alle negentien schoten van de Koreanen. De goals werden verdeeld over de periodes. 1-0 in de eerste door een goal van Christian Thomas. 2-0 in de tweede door Erik O’Dell en in de laatste periode door Maxime Lapierre en een power play goal van Gilbert Brule. cm

Duitsland – Noorwegen 2-1 SO

De Duitsers waren vanaf het begin de betere ploeg. Echter konden ze de vele kansen niet ombuigen naar een grotere uitslag. na 60 minuten waren er maar twee goals gescoord. De Duitsers via een power play goal van Patrick Hager. Voor de Noren scoorde Alexander Reichenberger. Ook in overtime werd er niet gescoord dus werd de wedstrijd beslist met shootouts. Daarin scoorde de Duitsers ze alle drie en de Noren geen een. cm

Zweden – Finland 3-1

Anton Lander zette Zweden na een kwartiertje op voorsprong, in een periode met veel straffen. Vooral de Finnen verzamelden er een hoop, maar ze wisten ook de gelijkmaker te scoren, Joonas Kemppainen gaf het laatste zetje. Zweden kwam weer op voorsprong door een mooie goal van Patrick Zackrisson, waarna Finland alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren. Er viel nog een goal, maar in het empty net van de Finnen: 3-1 voor Zweden en daarmee poulewinnaar

Previous Halve Nederlander Matt Murray neemt Pittsburgh Penguins aan de hand
Next NHL Power Rankings: problemen voor Chicago Blackhawks