Zweden en Zwitserland winnen hun eerste wedstrijd


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Japan – Zweden 1-2

Sara Hjalmarsson scoorde na een minuut en 53 seconden in de derde periode de 1-2 en Zweden hield daarna Japan van de gelijkmaker af. Het is pas de derde keer dat Japan meedoen, en troffen met Zweden een tegenstander die al zilver en brons heeft gewonnen.
Zweden nam een 1-0 voorsprong door Fanny Rask die uit een moeilijke hoek, tussen het hoofd van de goalie Nana Fujimoto en de paal de puck binnenschoot.
In de tweede periode kwam Japan nog op gelijke hoogte door een goal van Rui Ukita. maar dat konden ze dus niet volhouden. Japan schoot 30 keer op de goal van Sara Grahn, en die werd uiteindelijk maar een keer geklopt. CM

foto: AP

Zwitserland – Zuid Korea 8-0

Alina Muller scoorde vier goals, Lara Stadler en Phoebe Staenz scoorde twee goals, Sara Benz en Christine Meier hadden beide drie assists. Florence Shelling de goalie van Zwitserland scoorde een mooie shutout maar dat was niet zo moeilijk met maar acht schoten op doel. Zwitserland schoot 52 keer op de goal van Korea, en Genevieve Kim Knowles wist er dus 44 te stoppen. Ondanks de oorwassing zal er nog veel over worden nagepraat omdat team Korea dus zowel speelsters uit Noord en Zuid in een team hadden. CM

foto: Brian Snyder AP
Previous Final Four Weekend; wie pakt de Nederlandse titel?
Next Chiefs pakt cruciale winst, Eindhoven nu negende