Chiefs pakt cruciale winst, Eindhoven nu negende


Chiefs Leuven Amsterdam Tigers IJshockey Face-Off
FOto: Chiefs Leuven

Drie duels vandaag in de BeNe League; de inzet? Vooral de plaatsen zeven en acht op de ranglijst. Het is dringen geblazen voor de laatste playoff tickets!

CHIEFS LEUVEN – AMSTERDAM TIGERS 5-1

In een rechtstreeks gevecht met een concurrent deed Chiefs Leuven op eigen ijs uitstekende zaken. Amsterdam Tigers, de redelijk ‘zekere’ nummer zeven, kwam op bezoek in het Leuvense. Chiefs, gesterkt door een goed optreden in Den Haag op vrijdag, borduurde voort op dat gevoel. Het versloeg, verdiend, de hoofdstedelingen met 5-1.

Na een doelpuntloze eerste periode ontbrandde het duel vroeg in de tweede doorgang. Na drie minuten ijshockey waren beide netten tot bollen gebracht. Chiefs pakte de voorsprong via Jeffie Versin, Amsterdam antwoordde niet veel later via Jozef Hutar. Leuven pakte het initiatief en sloeg binnen de minuut twee keer genadeloos toe via Scott Wamsganz en Oscar Delbrassine.

Gesteund door de 3-1 voorsprong gingen de Leuvenaren in het slotstuk op jacht naar meer. En dat kwam tot vreugde in de harten van de Chiefs fans. Rino Dhondt en vlak voor tijd Dries Blockx bezorgden de Belgen een 5-1 overwinning. Door de zege van Chiefs werd Eindhoven (voorlopig) het kind van de rekening. Zij zagen Leuven over hen heen wippen en naar plaats acht stijgen, waar Eindhoven nu een negende plek bezit. Amsterdam blijft ‘gewoon’ zevende.

LUIK BULLDOGS – ANTWERP PHANTOMS 12-4

Bulldogs de Liege ijshockey Face-Off
Foto: Kurt Tops

Luik Bulldogs wist dat het na de nederlaag van Herentals gisteren de beste Belgische ploeg op de ranking was. De nummer drie ontving vanavond in de eigen hal, Antwerp Phantoms. De ploeg uit Deurne had op voorhand de beste papieren op plek acht, maar moet dan de wedstrijd van vandaag snel vergeten. Het kreeg een ongenadig pak slaag in Luik: 12-4.

Toch pakten de bezoekers de voorsprong na twee minuten via Kevin de Winter. Het was daarna echter Luik dat de klok sloeg. Na veertig minuten ijshockey preikte er een 7-2 stand op de borden. Bryan Henry en Frank Neven waren toen al goed voor drie punten. In de laatste periode ging Bulldogs rustig verder om pas bij 12-4 te stoppen. Bryan Henry pakte zes punten (3G, 3A) mee op deze avond. Antwerp zal nog vol gas moeten geven in de resterende vier ontmoetingen van het seizoen, Bulldogs kwam in punten geljk met nummer twee Heerenveen.

RED EAGLES DEN BOSCH – ZOETERMEER PANTERS 2-13

Red Eagles Den Bosch Zoetermeer Panters IJshockey Face-Off
Foto: Red Eagles

De nummer laatst, Den Bosch, ontving de nummer voorlaatst Zoetermeer in de eigen Sportiom. Eagles begon zeker niet slecht, en deed gewoon prima mee. Niels Lemans zette de thuisploeg zelfs op een voorsprong na een kwartier spelen. De resterende vijf minuten in de eerste periode, waren echter even opmerkelijk als desastreus voor Den Bosch. In een tijdsbestek van drie minuten moest goalie Jan-Willem Groenheijde liefst vijf maal de gang naar het net maken tegen zijn oude ploeg.

Daarna was het gedaan met het verzet van de jonge Brabanders, en kwam het klasseverschil tot uitdrukking in de score. Cas Staps, Bas Tammerijn Jay Huisman, Mitchell Riedijk en Valentijn Scheffe scoorden allemaal twee treffers. Ludek Skop noteerde een goal en liefst vijf assists in de 13-2 zege van de Panters.

1 HIJS Hokij Den Haag 20 16 3 0 1 54 +78
2 Unis Flyers Heerenveen 21 15 1 1 4 48 +55
3 Luik Bulldogs 22 15 1 1 5 48 +47
4 ERA Renomar HYC 21 13 2 1 5 44 +46
5 AHOUD Devils Nijmegen 22 14 0 1 7 43 +23
6 Laco Eaters Geleen 22 11 2 2 7 39 +21
7 Amsterdam Tigers 21 9 1 1 10 30 -15
8 Chiefs Leuven 22 8 0 3 11 27 -32
9 Eindhoven Kemphanen 23 8 0 2 13 26 -18
10 Antwerp Phantoms 20 8 1 0 11 23 -20
11 Zoetermeer Panters 22 6 2 1 13 20 -+2
12 Trappers Toekomstteam 21 5 2 2 12 18 -39
13 Red Eagles Den Bosch 23 0 0 0 23 0 -158
Previous Zweden en Zwitserland winnen hun eerste wedstrijd
Next Tilburg naar het gezellige Essen, toppers BeNe League in actie