Tilburg naar het gezellige Essen, toppers BeNe League in actie


Face-Off IJshockey BeNeLeague Zondag

Vier! Dat is het aantal duels dat vandaag op de rol komt te staan. Drie duels in de BeNe League waar het nu aankomt op het verdelen van de stoelnummers in de ranking. Ook onze Tilburgse trots komt weer in actie. Het overzicht van deze zondag

MOSKITOS ESSEN – TILBURG TRAPPERS

Moskitos Essen; de vriendelijkste club van allemaal richting onze Trappers. Vriendelijk of niet, feit is wel dat Tilburg dit seizoen nog niet één keer de zege over de streep kon trekken tegen de muggenplaag. Daar moet maar eens verandering in komen, en vandaag is daar een prima dag voor. Mondjes snoeren, en laten zien we er de baas is in de Oberliga. Bij winst van Tilburg kan het zelf zo zijn dat Moskitos de koppositie pakt in de Meisterrunde. Dan moeten ze alleen wel even de ranglijst op de kop houden. U kunt ‘Hup Trappers!’ gaan roepen vanaf 18:30 uur in Duitsland.

AMSTERDAM TIGERS – ERA RENOMAR HYC

Tigers gaat om 18:00 uur aantreden tegen de mannen uit Herentals. Beide teams gaan op zoek naar de eerste zege van dit speelweekend. Amsterdam verloor gisteren met 5-1 van Chiefs Leuven, en gaf daarmee het laatste sprankje hoop weg richting Final Four weekend. Herentals verloor vrijdagavond in een spectaculair duel van Laco Eaters Geleen, na overtime. De Belgen weten inmiddels dat Bulldogs hen voorbij is, en dat een driepunter zeer gewenst is. Dat laatste geldt ook voor Tigers; om wat meer adem te krijgen richting de achtervolgers, moet er gewonnen worden.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Koploper HIJS gaat op bezoek bij de jongere brigade van Tilburg Trappers. HIJS zal zich wel twee keer achter de oren krabben als het de term ‘makkie’ tot zich neemt. Onlangs was Trappers heel dicht bij een stunt in De Uithof, maar ging het uiteindelijk na overtime onderuit. Den Haag is dus gewaarschuwd, om vol gas te geven op Stappegoor. Bij winst weet de ploeg van Chris Eimers dat het de competitie afsluit met de eerste plaats, terwijl men in Tilburg inmiddels is uitgespeeld en voor de eer speelt. 14:00 uur klettert de puck op het ijs!

ANTWERP PHANTOMS – UNIS FLYERS HEERENVEEN

Hoe de billen van Phantoms hersteld zijn na het pak slaag in Luik van gisteravond, kunnen de Belgen laten zien in eigen huis tegen regerend kampioen Heerenveen. De Friezen spoelden vrijdag de kater van de nederlaag in de finale van de beker van zich af, door met 5-0 te winnen van Tilburg. Heerenveen weet ook dat Luik Bulldogs nadrukkelijk in de nek hijgt, en zelfs op punten gelijk staat met Flyers. Antwerp moet de punten hebben, om aan te gaan haken bij Chiefs Leuven. Verliezen de Belgen het duel, dan weet Phantoms dat het in verliespunten achter Chiefs beland is. Kortom: achterover leunen is er niet bij vanavond op Ruggenveld, waar om 20:30 uur het startsein gegeven wordt

Previous Chiefs pakt cruciale winst, Eindhoven nu negende
Next NHL: Mitchell Marner, Devan Dubnyk en Pekka Rinne blinken uit