NHL: Mitchell Marner, Devan Dubnyk en Pekka Rinne blinken uit


NHL Recaps Face-Off

Negen duels afgelopen nacht. Onze redactie maakt overuren nu ook de Olympische Spelen zijn begonnen. De mannen die met weinig slaap toe kunnen en jullie op de hoogte houden zijn Marko Bok, Rik Bruijnius en Cor Machielsen.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 2-4

Buffalo bezorgde Tuukka Rask zijn eerste nederlaag in 21 duels, maar zag ook Jack Eichel geblesseerd wegvallen. Evander Kane scoorde de eerste goal van de avond en zag Scott Wilson de 2-0 maken. Ryan Spooner deed wat terug, waarna Benoit Pouliot de 3-1 scoorde. Een minuut voor tijd werd het spannend, David Backes scoorde met de extra speler op het ijs de 3-2. 30 seconden later was het Rasmus Ristolainen die de lege goal vond: 4-2 (mb)

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 6-3

Toronto is lekker bezig en boekt de zevende zege in acht duels. Daar waar de Oilers draaien op de immense talenten van Connor McDavid, hebben ze bij de Leafs een drietal spelers die de boel op sleeptouw nemen. Natuurlijk Auston Matthews, maar Mitchell Marner en William Nylander volgen in zijn spoor. Marner noteerde afgelopen nacht 5 punten in de zege op Ottawa, waar goalie Craig Anderson al na elf minuten van het ijs gehaald werd. Patrick Marleau had drie punten en staat nu op 1.111 punten in zijn NHL carrière (mb)

Montreal Canadiens – Nashville Predators 2-3 SO

In Nashville is het niet de vraag óf Pekka Rinne een standbeeld krijgt, maar hoeveel. Vannacht was het weer raak voor de Finse goalie, hij pakte de meest onmogelijke schoten (45 in totaal) en de Canadiens werden er gek van. Brendan Gallagher schoot Montreal op voorsprong, Scott Hartnell maakte gelijk. Kevin Fiala maakte daarna een mooie goal en daarmee was het 1-2 voor Nashville. Een barrage aan schoten volgde op Rinne en uiteindelijk, met een man meer op het ijs, werd het nog 2-2. De Preds wonnen daarna de shoot-out (mb)

Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings 4-3

Tampa’s Andrei Vasilevskiy kreeg 47 schoten op zich afgevuurd en wist er 44 te stoppen.  Kings David Kuemper werd na 23 minuten gewisseld voor Jonathan Quick, nadat hij er al drie had doorgelaten op elf schoten. Goals van  Steven Stamkos,  Alex Killhorn, Cedric Paquette en Nikita Kucherov voor Tampa en een van Johnny Brodzinski voor de Kings zorgde na 40 minuten voor een 4-1 tussenstand. De Kings kwamen terug naar 4-3 door goals van Kyle Clifford en Christian Folin, maar ondanks alle kansen nog daarna liet Vasilevskiy het niet zo ver komen. (cm)

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 3-1

Brock McGinn maakte vandaag het verschil voor Carolina tegen Colorado. Zijn twee goals waren er al meer dan de hele productie van Colorado. Cam Ward was goed voor 29 reddingen op 30 schoten. Met deze overwinning staat Carolina nu op de tweede wildcard plek voor de playoffs (rb)

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 6-1

Na vijf keer een verlies op rij was Columbus op schot vandaag. Vijftig schoten op doel wat zes goals opleverde. Zes verschillende doelpunten makers en drie man met twee punten. Artemi Panarin was goed voor een goal en assist, Boone Jenner en Seth Jones waren goed voor twee assists (rb)

Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers 3-4 SO

Maar liefst zeven rondes waren er nodig om de winnaar te bepalen in de shootout. Antti Raanta van de Coyotes kon zijn sterke optreden van 40 reddingen op 43 schoten niet verzilveren daarin, want met de veertiende shootout scoorde Nolan Patrick de winnende. Binnen de 60 minuten hadden zowel Philadelphia en Arizona drie keer gescoord. Voor de Flyers scoorden Wayne Simmonds, Michael Raffl en  Claude Giroux. Voor de Coyotes waren Jason Demers,  Alex Goligoski en Zac Rinaldo trefzeker  (cm)

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3-0

Minnesota had vandaag genoeg aan minder dan de helft van het aantal schoten dan Chicago. Devan Dubnyk pakte alle vierenveertig schoten die op hem af kwamen. Dit was zijn vierde shutout van het seizoen en luide zo de vijfde nederlaag op rij voor Chicago in. Charlie Coyle scoorde twee goals en captain Mikko Koivu nam er één voor zijn rekening (rb)

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 6-4

Er moet defensief wat gaan gebeuren daar in Edmonton, want wederom stond het voor de vijfde keer in zes wedstrijden binnen een scheet en een zucht met 2-0 achter. Joe Pavelski was de grote man aan de kant van de Sharks met twee goals en twee assists.  Dat de Oilers na een 3-0 achterstand nog terugkwamen tot een 3-4 voorsprong was al bewonderenswaardig, mede dankzij twee goals van Zack Kassian, maar door persoonlijke fouten van Milan Lucic en backup goalie Al “Tony” Montoya stonden ze na 60 minuten weer met lege handen. Tijd om de kaf van het  koren te gaan scheiden en nu al te gaan bouwen voor het volgende seizoen. General manager Peter Chiarelli en coach Todd McLellan gaan het heel zwaar krijgen de komende tijd, want de Oilers fanbase is al flink aan het morren geslagen en er zal toch iemand de zwarte piet moeten krijgen omdat met dit talentvolle edoch jeugdig team niet de playoffs wordt behaald.  (cm)

Previous Tilburg naar het gezellige Essen, toppers BeNe League in actie
Next Stand van zaken in de KHL; Tarasov Division