JYP Jyvaskyla eerste Finse winnaar ooit van de CHL


Foto: Face-Off.nl

In een uitverkochte Vida Arena in Vaxjo, Zweden, vol met 5.750 enthousiaste ijshockey fans is gisteravond de finale gespeeld van de Champions Hockey League tussen het Zweedse Vaxjo Lakers en het Finse JYP Jyvaskyla.

Eerste periode
In de eerste periode werd er niet gescoord, maar saai was het niet. De Vaxjo Lakers hadden de beste kansen met vijftien schoten op goal maar JYP’s goalie Jussi Olkiunora bleek onpasseeerbaar. JYP kwam tot zes schoten maar ook Lakers goalie Viktor Fasth hield zijn goal schoon.

Tweede periode
In de tweede periode werd er eindelijk gescoord en de goal werd gescoord uit een power play door Joonas Nattinen op assist van Mikko Kalteva. Beide teams hadden twee powerplays en alleen JYP wist het net te vinden. Beide teams losten zeven schoten op goal.

Derde periode
Hierin werd de wedstrijd beslist door een arbitrale dwaling. Een goal van Vaxjo, gemaakt door Eric Martinsson, werd afgekeurd doordat goalie Jussi Olkinuora werd gehinderd: goalie interference.

Foto: Face-Off.nl

Wij van Face-off vonden het zwaar gestraft. In de laatste minuten werd er alles of niets gespeeld door de Lakers. Echter een hele grote kans op de gelijkmaker niet aan de Zweden besteed. Janne Kolehmainen scoorde aan de andere kant een empty netter, vanaf de face-off spot op de eigen helft: 2-0. Ook in deze derde periode waren de Lakers heer en meester, maar je moet wel je kansen benutten. Negen om vier waren de schoten op goal in deze periode, waarbij dus goalie van JYP Jussi Olkinuora alle 31 schoten van de Lakers wist te stoppen.

MVP
Na de wedstrijd werd ook nog de Most Valuable Player van de CHL bekend gemaakt. Dat werd tot ieders verbazing Oceláři Třinec goalie Šimon Hrubec.

 

Previous AHL update: Hershey Bears al sinds 1938 in de League
Next NHL: Fleury verliest in Pittsburgh, Florida wint wéér