NHL: Fleury verliest in Pittsburgh, Florida wint wéér


NHL Recaps Face-Off

Elf duels afgelopen nacht, Marko Bok, Cor Machielsen, Jonathan van Osta en Bram Niewold praten je weer helemaal bij met wat er allemaal weer gebeurde op het ijs in de diverse Arena’s.

Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights 5-4

De terugkeer van Marc-Andre Fleury in de PPG Paints Arena werd dit keer niet zo’n succes als toen hij de vorige keer met Vegas tegen de Penguins speelde. Pittsburgh scoorde er vijf op een rij en maakte zo een 0-2 achterstand ongedaan. Hij verklaarde ook erg nerveus te zijn geweest. Desondanks de zenuwen wist hij toch nog 33 saves te maken. Zijn kompaan aan de andere kant Matt Murray maakte 21 saves. Evgeny Malkin, Phil Kessel en Sidney Crosby hadden ieder twee punten deze wedstrijd. De laatste acht minuten van de derde periode werd het nog even spannend nadat Jonathan Marchessault de stand tot 5-4 terug bracht, maar verder lieten de Pens het niet komen en scoorde zo hun vijfde zege in zes wedstrijden. (cm)

Florida Panthers – Vancouver Canucks 3-1

Florida is lekker bezig en boekte afgelopen nacht de vierde zege op rij. Vancouver kon er niet veel tegen doen en mocht goalie Jacob Markstrom bedanken dat de score niet veel hoger werd. Alexander Barkov scoorde de twee laatste goals voor de Panthers, de Canucks scoorden uit een short-handed situatie, via Markus Granlund. Zijn goal krijgt misschien een staartje, hij werd bij het schieten in zijn klokkenspel geslagen door Denis Malgin (mb)

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 3-4 OT

Buffalo kreeg een getergd Anaheim op bezoek, maar hield er toch een puntje aan over. De Ducks speelden de afgelopen dagen sterk tegen Montreal en Toronto, maar verloren toch. Vandaag werd er wel gewonnen, al was het in overtime. Na twee periodes was de stand 2-2, met onder andere een goal van Jack Eichel en Rickard Rakell. Corey Perry leek de beslissende 3-2 te maken, maar met een empty net maakte Ryan O’Reilly nog 3-3. Adam Henrique bezorgde de Ducks toch nog de zege (mb)

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 1-2 OT

De Flyers en Hurricanes waren goed aan elkaar gewaagd. Pas na vijftien minuten en tijdens een powerplay wisten de Hurricanes dankzij Elias Lindholm te scoren. In de tweede periode wist Wayne Simmonds het goal voor de Flyers te maken, nadat de Flyers flinke druk bleven uitoefenen op de goalie van Carolina. De teams hadden daarna de overtime nodig om de wedstrijd te bepalen. De winst van de Flyers betekende ook gelijk een einde aan hun losing streak. (jo)

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 2-3

De strijd tussen de Blue jackets en de Capitals begon lekker fel. Al na twee minuten lag de eerste puck in het doel van de Capitals, en ongeveer drie minuten later stond de stand weer gelijk. Beide teams waren hiermee weer even wakker geschud waarbij het verdedigende spel wat beter werd. In de laatste minuut, met nog 43 seconden te gaan, wist Nicklas Backstrom zijn 200e NHL goal te scoren en bepaalde ook gelijk de stand voor de Capitals met een 2-3 winst. (jo)

Ottawa Senators – New Jersey Devils 5-3

Ottawa en New Jersey gingen gelijk op, maar het was Matt Duchene die de Senators naar de zege leidde. Met een goal en twee assists was hij betrokken bij drie van de eerste vier goals van Ottawa. New Jersey werd vooral gevaarlijk via de powerplay, waaruit ze twee keer scoorden. Colin White scoorde zijn eerste NHL goal, in zijn elfde duel voor de Sens (mb)

Detroit Red Wings – Boston Bruins 2-3

Een echte Original Six match-up in de Little Ceasers Arena vannacht. Na een scoreloze periode was het Detroit dat in eigen huis op voorsprong kwam tegen de Boston Bruins. Martin Frk opende de score voor de Red Wings, waarna het initiatief naar de Bruins ging door goals van Sean Kuraly en David Krejci. In de derde periode breidde Danton Heinen de score verder uit. De aansluitingstreffer van Frans Nielsen kwam te laat voor de Red Wings, die door het verlies nog altijd geen zicht hebben op de play-offs. De Bruins winnen voor de derde keer op rij staan op een veilige tweede plek in de Atlantic Division.(bn)

St. Louis Blues – Minnesota Wild 2-6

Minnesota is goed op dreef de laatste weken. In de laatste tien games hebben ze er al zeven gewonnen. Toch startte de wedstrijd zoals velen bij Minnesota: ze geven nagenoeg altijd het eerste goal weg. Zo ook na 45 seconden in deze wedstrijd. Maar met drie goals voor Minnesota in de eerste periode, was de te verwachten uitkomst van de wedstrijd wel al duidelijk. Ook in de tweede periode wist Minnesota nog twee goals te maken. De combinatie van puik werk van Wild goalie Devan Dubnyk met 35 saves en een slordige verdediging van de Blues maakte dat de eindstand 2-6 werd.(jo)

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 4-3

Het was met name een enerverende eerste periode in Winnipeg, waar de Jets al na 30 seconden op voorsprong kwamen tegen de Arizona Coyotes. Ondanks de drie goals voor de thuisploeg bleef het verschil echter beperkt tot één goal waardoor de eerste periode eindigde in 3-2. In de tweede periode schoot Dmitry Kulikov de game-winning goal binnen voor Winnipeg; Arizona scoorde in de derde periode maar kwam uiteindelijk één goal tekort. Verdediger Dustin Byfuglien werd met een goal en een assist man van de wedstrijd voor de Jets, die door de winst bovenaan blijven staan in de Central Division.(bn)

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 2-3

Mike Smith speelde weer een puike partij voor de Flames. Maar liefst 38 schoten moest hij verwerken waarvan hij er 36 kon stoppen. Mede dankzij zijn goede keeperswerk konden de mannen uit Calgary de twee punten meenemen uit Chicago. Alex DeBrincat zette de Hawks met een power play goal op 1-0, maar daarna waren het Dougie Hamilton, Michael Stone en Sean Monahan die de Flames een comfortabele voorsprong gaven. Zeven seconde voor tijd maakte Patrick Kane de stand wat dragelijker maar het leverde geen enkel punt op voor de Blackhawks. (cm)

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 3-1

Jonathan Bernier was de grote man bij de Colorado Avalanche in hun Pepsi Center, door maar liefst 38 saves te maken tegen de Sharks. Tyson Jost en J.T. Compher hadden beide een goal en een assist en Gabriel Bourque scoorde een goal en daarmee zorgde zij ervoor dat de Sharks toch verloren ondanks het grote verschil in schoten op goal. Martin Jones kreeg maar twintig schoten te verwerken waarvan hij er op drie moest capituleren. De enige goal voor San Jose werd gescoord door Joel Ward. (cm)

Previous JYP Jyvaskyla eerste Finse winnaar ooit van de CHL
Next Alex Burrows (Ottawa Senators) tien duels geschorst!