Turkije U18 ziet zichzelf niet als favoriet op WK


Olcay Lokbas Turkije U18 Ijshockey Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Om 14:35 stapte Ed Versteeve in het vliegtuig naar Mexico om het WK U18 Dames in beeld te brengen voor Face-Off. Wat schetste zijn verbazing? De complete Turkse U18 ploeg zat ook in dat vliegtuig. Ed zocht tijdens de vlucht Olcay Lokbas, de bondscoach van de Turkse meiden op en blikte alvast vooruit.

RAMPZALIGE VOORBEREIDING

De voorbereiding van de Turkse ploeg is alles behalve vlekkeloos. Waar onze eigen Oranje kanjers op zaterdag al vertrok, vloog de Turkse delegatie op zondag. Ten minste, dat was de bedoeling. ,,We vlogen van Ankara naar Istanboel, met een overstap op Frankfurt. Daar ging het mis, want de visa waren niet in orde. Toen moesten we dus over Schiphol naar Mexico. Al met al zijn we een kleine 36 uur onderweg geweest. We hebben geluk dat we niet direct dinsdag spelen, maar op woensdag het toernooi starten” aldus Lokbas

GEEN HOGE VERWACHTINGEN

Of het zand in de ogen strooien is, of een reële blik op de krachtsverhoudingen zal moeten blijken. Feit is dat Lokbas Turkije niet tot de favorieten rekent. ,,Kazachstan is gedegradeerd en lijkt favoriet. Ik heb geen zicht op de Nederlandse meiden, maar ik neem aan dat zij technisch goed ijshockey spelen en dus een ploeg hebben om rekening mee te houden. Voor mij gaat het tussen Kazachstan en Nederland, die moeten uitmaken wie er goud gaat winnen op het WK.”

Previous Trappers ontvangt Leipzig op dinsdagavond
Next Het NHL einde van Jaromir Jagr?