4-on-4 : Sprong in 2018, WK Tilburg, Midweekwedstrijden, Ijshockey Tv.


 

Meer ijshockey op de buis, meer livestream op het net. Hoe moeten we dit aanpakken? 

Rik: Voor meer ijshockey op de buis zou Talpa een ideale partner zijn denk ik. John de Mol is een sportliefhebber en zou er gevoelig voor kunnen zijn, alleen denk ik dat het dan gecombineerd moet worden met andere sporten.

Jonathan : IJshockey op TV is lastig. Het moet natuurlijk voor zenders aantrekkelijk genoeg zijn om uit te zenden, ze moeten dus voldoende kijkers trekken. Ik denk dat je moet beginnen bij live streams, waarbij je logischerwijs veelal afhankelijk bent van vrijwilligers die hier het voortouw in willen nemen. Ik weet dat er enkele initiatieven, of op zijn minst plannen, zijn om streams van clubs wat uitgebreider aan te pakken. Denk hierbij aan meerdere camera’s en wellicht zelfs, na montage weliswaar, opties voor replays van goals of saves. Dat laatste kan natuurlijk voorlopig nog lang niet live, dus dat zou bij latere montage en plaatsing van wedstrijden pas kunnen.

Rowdy: Ik denk dat er een goede samenwerking voor nodig is om dit goed neer te zetten. Hopelijk gaat de BeNe League actief opzoek naar een geschikte partner voor het livestreamen. Daarnaast moeten we bouwen op het feit dat de NOS volgende week de bekerfinale live uitzendt. En wij als Face-Off willen maar wat graag een bijdrage leveren waar we kunnen!

Richard  : Uit de cijfers blijkt dat er steeds minder TV wordt gekeken. Internet is het medium om ijshockey uit te zenden. Face-Off is het platform voor het ijshockey in Belgie en Nederland. Eén plus één is twee 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Speelschema WK U18 Dames in Mexico met Nederlandse tijden
Next Zege Tilburg Trappers in doelpuntrijk duel