4-on-4 : Sprong in 2018, WK Tilburg, Midweekwedstrijden, Ijshockey Tv.


 

 

Foto: Richard de Weijze

Zijn midweekwedstrijden, zelfs op vrijdagavond, gezien de soms wel tijdrovende verplaatsingen, eigenlijk wel haalbaar voor amateurspelers zoals in de BeNe-competitie?

Richard : Ik heb enorm veel respect voor de spelers in de BeNe League, want als je dat in een andere sport moet doen dan wijzen ze naar hun voorhoofd. Maar het is inderdaad tijdrovend en een aanslag op hun fysiek.

Rik: Ja het is wel haalbaar zelfs voor een amateur sport. Zolang de leiding over de sport maar professioneel is. En natuurlijk moet er veel beter in faciliteiten en materialen geïnvesteerd  worden. Het is natuurlijk belachelijk dat je afhankelijk bent van het fenomeen “ijstijd” om te trainen en spelen.

Jonathan : Haalbaar? Alleen als het sporadisch is, en dan nog bij gratie van de werkgevers. Onze helden van de BeNe League hebben nagenoeg allemaal een baan naast deze drukke sport. Om dat ook doordeweeks ‘even’ naar de andere kant van Nederland of België te reizen vergt nogal wat flexibiliteit. De vrijdagavonden daarentegen zijn wel te realiseren. Maar enorm veel respect van mijn zijde dat deze spelers na een werkdag zulke prestaties op het ijs weten te tonen. Overigens zou ik binnen Nederland wel eens af willen van de term ‘amateursport’, want ik heb niet de indruk dat daar nog sprake van is. Maar dat bewaren we wel voor een volgende vragenronde!

Rowdy : Voor amateurs is het ijshockey uiteindelijk een hobby, hoe bot dat ook klinkt. Doordeweeks is dan eigenlijk niet te doen voor die spelers. Voor de ontwikkeling van de spelers is het natuurlijk wel hartstikke mooi als je zoveel mogelijk wedstrijdminuten kan meepakken.

Previous Speelschema WK U18 Dames in Mexico met Nederlandse tijden
Next Zege Tilburg Trappers in doelpuntrijk duel