Zege Tilburg Trappers in doelpuntrijk duel


Foto: Brabants Dagblad

Tilburg Trappers speelde vanavond in de Meisterrunde van de Oberliga tegen EXA IceFighters Leipzig. Het werd een doelpuntrijk avondje op Stappegoor, wat uiteindelijk in een 7-5 zege voor Tilburg eindigde.

Stroeve start

Dat de Trappers een stroeve start kenden is een understatement. Na vijf minuten stond het team van Bo Subr met 2-0 achter, door goals van Ian Farell en Damian Martin. Parker Bowles liet vervolgens zien hoe belangrijk hij is voor Tilburg. Met twee goals, waarvan de laatste vlak voor de zoemer, bracht hij de teams weer op gelijke hoogte na één periode: 2-2. Het was alweer zijn vierentwintigste treffer van het seizoen.

Foto: Brabants Dagblad

Er op en er over

Er op en er over was het credo in de tweede periode. Na een snelle straf voor de Leipzigers wist Jordy van Oorschot de 3-2 binnen te schieten. Even later zette Ryan Collier het verschil op twee goals: 4-2 en daarmee gingen beide teams na de tweede periode naar het kleedlokaal. Vlak na de puck-drop in de derde periode lag ineens de 4-3 achter goalie Ruud Leeuwesteijn, via de stick van Florian Eichelkraut.

De Duitsers roken bloed, maar al gauw zette Brock Montgomery het verschil weer op twee. Toen Reno de Hondt op de powerplay vervolgens de 6-3 tegen de touwen werkte leek de buit binnen, Giovanni Vogelaar zette zelfs de 7-3 op het scorebord. Het was maar goed dat het gat geslagen was, want in de slotfase scoorde Leipzig nog twee goals, waardoor de uitslag uiteindelijk op 7- 5 werd gezet.

Scorpions

Opnieuw een zege dus voor de fiere koploper Tilburg Trappers, die zich nu mag opmaken voor Hannover Scorpions die vrijdagavond langs komt op Stappegoor. Ook dan is de puck-drop om 20:00 uur.

 

Previous 4-on-4 : Sprong in 2018, WK Tilburg, Midweekwedstrijden, Ijshockey Tv.
Next Winnipeg wint topper van Tampa Bay, hattrick Malkin in Pittsburgh