Winnipeg wint topper van Tampa Bay, hattrick Malkin in Pittsburgh

NHL Recaps Face-Off

Twaalf duels afgelopen nacht, met onder andere de Jets die de topper wonnen van Tampa Bay. Marko Bok, Cor Machielsen, Rik Bruijnius en Jonathan van Osta praten je bij.

Boston Bruins – Anaheim Ducks 1-3

De Bruins waren voor de All Star break bezig met een pointstreak en ze hadden het franchise record van achttien al geëvenaard. Verder dan die achttien kwamen ze niet, want de Ducks wonnen vannacht in Boston met 3-1. Jakob Silfverberg en Adam Henrique zetten de Ducks in de eerste periode op 2-0. Boston kreeg daarna de puck maar niet achter John Gibson, die vlak voor tijd geblesseerd uitviel. Invaller Ryan Miller mocht wel één keer vissen, vlak voor tijd scoorde Ryan Spooner de 2-1, meteen gevolgd door de empty net goal van Adam Henrique (mb)

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 1-3

De Sabres hadden drie duels op rij gewonnen, de Devils verloren er juist vier. Een bloedeloze eerste periode werd snel vergeten, het was Miles Wood die de Devils op een 1-0 voorsprong zette en Taylor Hall, terug van blessureleed, verdubbelde die score later in de derde periode. Jake McCabe scoorde een powerplay goal voor de Sabres en ook hier viel de 3-1 in een empty net situatie, Kyle Palmieri scoorde de 3-1 (mb)

New York Islanders – Florida Panthers 1-4

Harri Sateri mocht voor de vijfde keer dit seizoen starten als goalie van de Panthers en eindelijk won hij een wedstrijd. Tegen de Islanders waren de Panthers beter en stond er na twee periodes een 2-0 tussenstand op het bord. Mike Matheson en Evgenii Danodov maakten de goals. Keith Yandle maakte aan alle onzekerheid een einde, door de 3-0 te maken. Adam Pelech pakte daarna de shut-out af van Sateri: 3-1. Ook hier een empty net goal, Jonathan Huberdeau maakte er 4-1 van (mb)

Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 5-2

Net zoals de afgelopen twee seizoenen toen ze de Stanley Cup pakte, lijkt het erop dat rond het All Star Weekend de Penguins weer de juiste vorm te pakken hebben. Matt Murray stond weer voor het eerst in de goal sinds het overlijden van zijn vader en maakte meteen 40 saves in de PPG Arena. Evgeni Malkin scoorde een hattrick en Bryan Rust scoorde de andere twee goals voor de Pens. De twee goals van de Sharks werden gemaakt door Brent Burns en Logan Couture en beide goals waren power play goals. CM

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 2-1

Ondanks 37 reddingen van Craig Andersen lukte het Ottawa niet om Carolina te voorzien van een vijfde nederlaag op rij. In de derde periode was het Viktor Rask die op de powerplay de winnende goal liet aantekenen. Voor Carolina een goed begin van een serie van acht thuis wedstrijden (RB)

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 2-3 SO

Er moesten penalty shots aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Het was Zack Parise die de winnende voor Minnesota maakte. Dat terwijl Sergei Bobrovski 41 reddingen gemaakt had gedurende de wedstrijd. Aan de andere kant stond Devon Dubnyk zijn mannetje met 28 reddingen (RB)

St. Louis Blues – Montreal Canadiens 3-1

De Blues hadden al vier maal op rij gewonnen van de Canadiens. Reden voor de Canadiens dus om een extra tandje bij te zetten. Gedurende de eerste periode resulteerde dat in een spel zonder goals van beide teams. Maar al snel in de tweede periode wist Ivan Barbashev de Blues op het scoreboard te krijgen met een mooi shot in de bovenhoek. De Blues kregen hiermee de smaak te pakken, en wisten in de derde periode verder uit te komen tot een 3-0 voorsprong. Vlak voor de laatste minuut wist Charles Hudon nog te voorkomen dat de Blues met een shutout het ijs af zouden gaan. (jo)

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 1-2

Al na drie minuten wist David Kampf het eerste goal voor de Blackhawks te maken. Dat maakte dat Nashville de druk op de Blackhawks ook verder op voerde. Na 2 minuten in de tweede periode had dat resultaat: 1-1. Echter wist Vinnie Hinostroza in de 34e minuut de 2-1 voor Chicago te maken. De derde periode was daarop een felle aanval door Nashville. Uitsluitend door zeer sterk goalie werk van Anton Forsberg wist Chicago de winst te behalen Forsberg maakte 42 saves, waarvan maar liefst 22 in de derde periode!(jo)

Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 3-1

Winnipeg stond vanavond tegenover het sterke Tampa Bay, die alweer drie wins op een rij hadden. Maar de Jets waren niet geïntimideerd. Tampa Bay had pas in de laatste 30 seconden van de eerste periode gescoord, en sloot de periode af met 0-1. Snel kwam Winnipeg terug door het goal van Patrick Laine in de derde minuut van de tweede periode. Slechts vijf minuten later maakte Kyle Connor de 2-1. Na 13 minuten in de derde periode maakte Bryan Little het spel af door de 3-1 te scoren. Winnipeg is nu het derde team, na Tampa Bay en Vegas, dat de 30 wins heeft behaald.(jo)

Dallas Stars – Los Angeles Kings 0-3

Een goal per periode was voldoende voor de Kings om de winst mee te nemen uit het American Airlines Center, waarbij Darcy Kuemper ook nog een shutout plaatste door alle 28 schoten te stoppen van de Stars. Opvallend aan de scores van de Kings is dat alle drie de goals werden gescoord door defensieve spelers, namelijk Paul LaDue, Drew Doughty en Alec Martinez. Ben Bishop wist van de 42 schoten door de Kings er dus 39 te stoppen. (cm)

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 2-4

De Golden Knights hebben het record inmiddels geëvenaard van het aantal overwinningen in het eerste seizoen voor een nieuw franchise team. Dat staat op 33 overwinningen nu gedeeld door de Florida Panthers en de Mighty Ducks, alleen de Knights hebben ook nog meer dan 30 wedstrijden te gaan, dus dat record zal heel scherp neergezet gaan worden denken wij van Face-off.
Na 40 minuten zag het er overigens niet naar uit dat Vegas zomaar de winst mee zou nemen uit Canada. Want na de Knights goal door Reilly Smith, zorgde Sam Bennet en Matthew Tkachuk ervoor dat na twee periodes de stand 2-1 was voor Calgary. In de derde sloegen de mannen uit Vegas toe in de laatste drie minuten met goals van Erik Haula, Jonathan Marchessault en David Perron. (cm)

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 4-3 OT

Dit was nou weer een wedstrijd waarbij je de volle 60 minuten op het puntje van je stoel zit. Vancouver trapte af met goals in de zesde en twaalfde minuut van de eerste periode. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee af was, kijkt niet genoeg naar ijshockey. In de tweede periode kwam Colorado terug met goals van J.T. Compher en twee maal Gabriel Landeskog. In de tweede minuut van de derde periode maakte Daniel Sedin de 3-3, waarmee de eindstand van de derde periode behaald bleek. Doordat goalie Jonathan Bernier bij een face-off gescreend werd door zijn eigen teamgenoot tijdens overtime, wist Vancouver het bepalende goal te scoren.(jo)