4-on-4 : Sprong in 2018, WK Tilburg, Midweekwedstrijden, Ijshockey Tv.


Wat moet er gebeuren om van het aanstaande WK Seniors een promotioneel succes te maken van de sport in Nederland?

Rowdy : Goud winnen? Dat zou al een goede zaak zijn voor de sport. Nederland is goed genoeg om deze gouden plak in de wacht te slepen, maar het wordt geen fluitje van een cent. Daarnaast zou het mooi zijn als er volop publiek aanwezig is bij de wedstrijden, en ik heb vertrouwen dat dat dat in Tilburg wel goedkomt. Ook zou het gewoon enorm mooi zijn als er vanuit andere mediaplatformen belangstelling komt voor dit evenement.

Richard : Ik mag toch wel aannemen dat er gesprekken zijn gevoerd met de Nederlandse sport media. Als in ieder geval de highlights van de wedstrijden op nationale TV worden uitgezonden zou dat al een stap zijn. Successen helpen daarbij, dus als de Oranje mannen ‘eventjes’ goud pakken dan helpt dat. Success sells noemen de Amerikanen dit.

Rik: Mijn mening hierover is vrij simpel: media aandacht. En liever van Talpa dan van de NOS. Maar als de NOS er goede tijd aan besteed is het ook goed. Minimaal 90 minuten per wedstrijd dag.

Jonathan : Uiteraard is media aandacht belangrijk; de Bond en ijshockeyclubs zouden hier in mijn mening zoveel mogelijk aandacht aan moeten besteden. Ook mogen de prijzen van de kaartjes, zeker van de wedstrijden van Oranje, wel wat omlaag. Lage prijzen maken de kans groter dan mensen in de omgeving met het gezin een wedstrijd bezoeken. Dat heb je nodig. Kijk maar naar Heerenveen en Den Haag, waar de ijshallen vaak overvol zitten omdat de beide clubs goede regelingen met betrekking tot de kaartjes hebben. Bij de huidige prijzen hoor ik jammer genoeg veel geluiden van mensen die het toch maar laten afweten, of slechts een enkele wedstrijd bezoeken.

Previous Speelschema WK U18 Dames in Mexico met Nederlandse tijden
Next Zege Tilburg Trappers in doelpuntrijk duel