4-on-4 : Sprong in 2018, WK Tilburg, Midweekwedstrijden, Ijshockey Tv.


Daniel Sprong had net weer wat NHL speeltijd afgedwongen en is nu weer af naar AHL. Waar moet aan geschaafd worden om de volgende NHL speelkans te verdienen?

Jonathan : Binnen de NHL zie je vaak dat ‘rookies’ vooral op fysiek gebied net tekort schieten. De hockey kwaliteiten en de schaatstechnieken van Sprong zijn al van topniveau, hij is immers niet voor niets door de Penguins gedraft. Maar als hij fysiek sterker wordt kan hij ook zijn defensieve spel verbeteren, en dat is wat nu nodig is.

Rowdy : Ik denk dat zijn schaatsvermogen nog wat hulp kan gebruiken. Daarnaast zit er nog voldoende rek in zijn defensieve spel. De AHL is de perfecte plek om die dingen te verbeteren.

Richard : Het is natuurlijk geweldig dat hij bij de Penguins zit. Tegelijk is dat ook een nadeel, want het team herbergt enorm veel goede spelers die wat verder zijn in hun carrière. Hij moet ervaring op doen, door veel te spelen op een zo hoog mogelijk niveau. Dat is nu de AHL. Dan komt zijn kans daarna vanzelf wel.

Rik : Hij zal op een constanter niveau moeten presteren. Als hij constant zijn kwaliteiten toont kan hij het NHL niveau wel aan denk ik.

Previous Speelschema WK U18 Dames in Mexico met Nederlandse tijden
Next Zege Tilburg Trappers in doelpuntrijk duel