De CHL finale wordt een scandinavisch onderonsje tussen Zweden en Finland


Gisteren werden de terugwedstrijden gespeeld van de halve finales in de CHL. Onze redacteur Cor Machielsen keek weer naar de wedstrijden en brengt u weer up to date.

Ocelari Trinec – JYP Jyvaskyla 4-3 SO


Doordat de heenwedstrijd in 4-2 eindigde voor JYP en deze wedstrijd 4-2 voor Trinec moest er een OT en een SO aan te pas komen. In de SO werd er maar een keer gescoord en dat was door Jarko Immonen zodat hij er voor zorgde dat JYP Jyvaskyla naar de finale gaat. De wedstrijd begon aardig goed voor Trinec binnen twee minuten werd de 1-0 gescoord door Martin Ruzicka. Na de eerste periode stond er echter 1-2 op het scoreboard door goals van Juuso Vainio en Jarkko Immonen. Na 40 minuten stond de 2-2 op het bord door een Trinec goal van Michal Kovarcik. De laatste periode werd het binnen tien minuten 4-2 door goals van David Musil en Ondrej Kovarcik. Aangezien beide keepers daarna hun goal schoon hielden kwam het dus op OT en SO aan. Trinec had 43 SOG en JYP 34.

Vaxjo Lakers – Bili Tygri Liberec 6-1


Na de heenwedstrijd die in 1-1 eindigde was deze wedstrijd eigenlijk al na 15 minuten gespeeld. Toen stond er inmiddels al 3-0 op het scoreboard door Lakers goals van Elias Pettersson, Martin Lundberg en Linus Froberg. Na periode twee was de score 4-1 geworden door een Liberec goal van Petr Jelinek en een Lakers goal van Tuomas Kliskinen. Aan het eind werd er nog gescoord door Pontus Netterberg en Elias Pettersson waardoor de eindstand werd bepaald op 6-1. Liberec had eigenlijk de hele wedstrijd niets in te brengen en noteerden ook maar zeventien schoten op het doel van Vaxjo keeper Viktor Fasth. Door de ruime winst wordt de finale gespeeld in hun eigen Zweedse Vada Arena.

Zo gauw de datum van de finale bekend is leest u het hier op face-off.nl

Previous Ken Hitchcock coacht 1500e wedstrijd en Las Vegas verliest topper tegen Nashville
Next U18 Alleskunner: Jenny Goessens