Ken Hitchcock coacht 1500e wedstrijd en Las Vegas verliest topper tegen Nashville


NHL Recaps Face-Off

Zes wedstrijden afgelopen nacht in de NHL, onze redacteuren Marko Bok en Cor Machielsen offerden weer een beetje van hun nachtrust op om u te voorzien van de hoogte- en dieptepunten.

Detroit Red Wings – Dallas Stars 2-4

Jason Spezza scoorde twee keer na zijn terugkeer van een blessure, in de Little Caesars Arena. Dat de 1500e wedstrijd van coach Ken Hitchcock ook nog gewonnen werd was dus mooi mee genomen want de andere twee goals werden gescoord door Radek Faska en Martin Hanzal. Goalie Ben Bishop kreeg niet veel te doen en maakte dertien saves op vijftien schoten. De twee goals voor de Red Wings werden gescoord door Trevor Daley en Andreas Athanasiou. Goalie  Jimmy Howard maakte 22 saves. (cm)

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 1-0

Dat de Golden Knights verloren was maar aan een man te danken bij Nashville en dat was Juuse Saros. Maar liefst alle 43 schoten werden gestopt en hij haalde daarmee alweer zijn derde shutout. Kevin Fiala scoorde de enige goal in deze wedstrijd. Marc-Andre Fleury moest een keer vissen en maakte 26 reddingen. (cm)

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 1-2 OT

St Louis wilde tegen Toronto een losing streak stoppen en deed daar alles aan. 42 schoten in totaal werden er afgevuurd op Frederik Andersen, maar die werd pas na 59:03 gepasseerd. Dat was overigens genoeg voor een overtime, want ook Carter Hutton hield zijn doel op één schot na schoon. Connor Brown scoorde een shorthanded goal voor de Maple Leafs, waarna Alexander Steen dus gelijk maakte. In overtime was het local hero Vince Dunn die zijn thuisstad in rouw dompelde, hij scoorde nadat Toronto een gouden kans op 2-1 had gemist (mb)

New York Islanders – New Jersey Devils 1-4

Een goed begin is vaak het halve werk, maar afgelopen nacht ging dat niet op voor de Islanders. Een snelle goal van Anders Lee was het enige wapenfeit voor de thuisclub, die door de Devils overklast werden. Kyle Palmieri, Damen Severson (2x) en Taylor Hall maakten de goals voor New Jersey in deze burenruzie (mb)

New York Rangers – Philadelphia Flyers 5-1

Een goed begin is vaak het halve werk, maar afgelopen nacht even niet voor de Islanders. Eh, Flyers! Hetzelfde scenario in MSG, met een snelle goal voor het ene team en een dikke zege voor het andere team, in dit geval de New York Rangers. De Rangers wonnen dus weer eens. Rick Nash scoorde tweemaal en King Henrik stopte 25 schoten (mb)

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 2-3 SO

Een shootout moest eraan te pas komen om deze wedstrijd te beslissen. Na 60 minuten stond er 2-2 op het scorebord met goals van de Sharks door Joe Thornton en Mikkel Boedker. Voor de Coyotes scoorden Jordan Marinook en Brad Richardson. Goalie Antti Raanta werd in de SO gepasseerd door Joe Pavelski zodat de Sharks het extra punt mee namen. (cm)

Previous U18 Forward: Esther de Jong
Next De CHL finale wordt een scandinavisch onderonsje tussen Zweden en Finland