CHL: Alles nog mogelijk na eerste halve finales

Gisteren zijn de eerste halve finales gespeeld voor de Champions Hockey League. Onze CHL watcher Cor Machielsen praat jullie weer bij.

JYP Jyvaskyla – Ocelari Trinec 4-2

In hun eigen Senergia Arena speelde de mannen uit Jyvaskyla een ijzersterke tweede periode waarin ze vier keer scoorden. Derhalve reizen zij met twee doelpunten verschil af naar de return in Trinec op 16 januari.

Het waren echter de mannen van Ocelari die brutaal de voorsprong pakten, gesteund door 150 fans die vanuit Tsjechië waren meegereisd. Martin Adamsky opende de score met een mooie beweging van de stick om een schot van Jiri Polansky van richting te laten veranderen en zo de puck in de goal te laten verdwijnen.

In de tweede periode sloeg JYP dus toe. Eerst met de 1-1 na zes minuten door Robert Rooba. Nadat JYP een PP kregen, waarvan zelfs 45 seconden vijf tegen drie, werden er binnen twee minuten en vijftien seconden drie goals gemaakt! Twee PP goals door Mikko Maenpaa en een goal door Janne Kolehmainen. In de derde periode scoorde Tomas Marcinko de 4-2 al na twee minuten. Verder liet goalie Jussi Olkinuora het niet komen. Hij maakte in totaal reddingen. De Tjechische goalie Peter Hamerlik maakte 25 reddingen.

Bili Tygri Liberec – Växjo Lakers 1-1

Dat deze wedstrijd in 1-1 eindigde in de Home Credit ARena is verbazingwekkend te noemen. Maar liefst 39 schoten werden er afgevuurd door de Lakers op goalie Jaroslav Janus en hij capituleerde maar een keer. Goalie Viktor Andren kreeg 21 Tjechische schoten te verwerken en werd ook maar een keer gepasseerd.

Na 33 seconden in de tweede periode scoorde de Lakers via Liam Reddox op een assist van Linus Froberg. Pas in de derde periode scoorde Liberec de gelijkmaker met een goal door Lukas Jasek op een assist van Dominik Lakatos. De Tsjechen kregen na die goal in de 46e minuut nog drie keer twee minuten PP om de score nog te veranderen maar dat leverde niets meer op.

Returns

Zoals gezegd worden de return dinsdag 16 januari gespeeld. Beide uitslagen geven nog een mogelijkheid op een geheel Tjechische finale of een Scandinavisie finale. Face-off houdt u natuurlijk op de hoogte.