World Juniors 2018: Zege Canada en Zwitserland


World Juniors Buffalo Recaps Face-Off

Twee duels gisteren en vannacht, Marko Bok zag dat Canada aan het doelsaldo werkte tegen Slowakije en dat de Zwitsers een grote stap zetten richting kwartfinale met een zege op Wit-Rusland

Zwitserland – Wit-Rusland 3-2

Zwitserland en Wit-Rusland speelden een belangrijke pot; de verliezer weet dat degradatie een reële optie gaat worden. De Zwitsers waren licht favoriet en schoten de Wit-Russen ook van het ijs. Liefst 39 keer werd een schot gelost, maar slechts drie vonden het net. De Wit-Russen waren ook niet heel efficiënt en lieten zelfs een 1-2 voorsprong glippen in de laatste tien minuten. Philipp Kurashev scoorde de winnende goal voor Zwitserland. (mb)

Slowakije – Canada 0-6

Canada vergat de tien goals aan te tikken tegen een zwak Slowakije. Vooral in de eerste periode werden er flink wat kansen gemist door de sterke forwards van de Canadezen. Cale Makar had twee assists, Jonah Gadjovich twee goals en Jordan Kyrou noteerde drie punten voor Canada. Goalie Colton Point hield alle twintig schoten tegen, zijn Slowaakse collega had op 46 van de 52 schoten een antwoord. (mb)

Previous Vegas, Nashville en New Jersey denderen door naar de top van de NHL
Next De Meisterrunde; de tweede fase van de Oberliga