Vegas, Nashville en New Jersey denderen door naar de top van de NHL


Face-Off NHL Recaps

Na de volle buiken van het kerstdiner moesten de mannen van de NHL weer aan de bak. Dat betekende ook dat er niet meer uitgebuikt kon worden door Marko Bok, Jacco van Keulen, Jonathan van Osta en Cor Machielsen. Zij brengen jullie weer op de hoogte van het wel en wee van afgelopen nacht in de NHL.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 1-4

De Golden Knights denderen maar door. Nu op bezoek in het Honda Center bij de Anaheim Ducks. Malcom Subban maakte 27 reddingen en was alleen kansloos op een schot van Rickard Rakell. De Ducks goalie John Gibson kreeg ook 28 schoten te verwerken, hij moest echter op vier het antwoord schuldig blijven. Shea Theodore, Cody Eakin, William Karlsson en David Perron waren de schutters. (cm)

St. Louis Blues – Nashville Predators 1-2

De Predators beëindigden hun losing streak van drie wedstrijden. Pekka Rinne stond weer als vanouds te keepen met 29 saves. Craig Smith en Calle Jarnkrok maakten de doelpunten voor de Predators en Vladimir Sobotka deed voor de Blues nog iets terug, maar mede door de goede defensie van de Predators mocht dat niet meer baten. (JvK)

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 3-1

Nico Hirschier, de #1 overall pick van de afgelopen Draft, liet weer eens een glimp van zijn potentie zien, met twee goals in de eerste periode. De Red Wings kregen kansen zat, vooral via de powerplay, maar wisten Corey Schneider maar één keer te verschalken. Sami Vatanen scoorde zijn eerste goal als Devil voor de 3-1 zege (mb)

Boston Bruins – Ottawa Senators 5-1

Boston ging verder met waar ze voor de kerst gebleven waren, namelijk het winnen van wedstrijden. De 5-1 zege op Ottawa was alweer de vijfde op rij voor de Bruins. Riley Nash scoorde er twee en had één assist, David Backes was met twee assists ook belangrijk. Voor de Senators scoorde alleen Thomas Chabot, waardoor Tuukka Rask 25 schoten buiten de deur hield (mb)

New York Islanders – Buffalo Sabres 3-2 OT

De Islanders hadden de overtime nodig om de punten te pakken tegen de Sabres. Ver in de derde periode maakte Josh Bailey de gelijkmaker, waarna Mathew Barzal het afmaakte in overtime. Namens de Islanders opende Jason Chimera de score. Voor de Sabres scoorden Zemgus Girgensons en Kyle Okposo. (JvK)

New York Rangers – Washington Capitals 1-0 SO

De New York Rangers en de Washington Capitals slaagden erin om exact nul goals te scoren in 65 minuten. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet leuk of niet goed was, maar goals zijn toch de dingen waarvoor mensen komen kijken. Ondrey Pavelec noteerde weer eens een shut-out, want ook in de shoot-out scoorden de Capitals niet. Specialist T.J Oshie en Alex Ovechkin zagen hun schot gestopt worden. De Rangers scoorden er twee, Mats Zuccarello en Mika Zibanejad vonden het net voor de zege (mb)

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 5-4 SO

De Blue Jackets en de Penguins maakten er een leuke pot van die beslist werd na shootouts. In de eerste periode kwamen de Blue Jackets op voorsprong via Sonny Milano en Boone Jenner. In de tweede periode scoorde Conor Sheary namens de Penguins en Artemi Panarin namens de Blue Jackets. In de derde periode vonden de Penguins het genoeg en trokken ze de stand gelijk door goals van Phil Kessel, Evgeni Malkin en Jake Guentzel. Nog een goal van Artemi Panarin zorgde ervoor dat de stand 4-4 was. In de shootouts maakten Evgeni Malkin en Sidney Crosby het af voor de Penguins. (JvK)

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 3-1

Het duurde slechts drie minuten voordat de eerste goal viel in deze wedstrijd, ten gunste van Carolina. Dat had wel tot gevolg dat de Canadiens de druk daarna flink opvoerden. Ondanks enkele mooie kansen kregen de Canadiens de puck niet in het net van Carolina. Nadat Montreal in de tweede periode de gelijkmaker had gescoord, nam Sebastian Aho het op zich om de wedstrijd te beslissen, door nog tweemaal te scoren in de derde periode.(jo)

Minnesota Wild – Dallas Stars 4-2

Hoewel Dallas met de eerste goal de toonzetter van de wedstrijd was, liet Minnesota ook snel van zich horen met een tegengoal in de laatste minuut van de eerste periode. In de tweede periode was eenzelfde opvolging van doelpunten te zien, maar de derde goal van die periode, door Mikael Granlund, bleek de winning goal voor Minnesota te zijn. In de 59e minuut maakte Jason Zucker de winst definitief met een empty net goal.(jo)

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 4-3

De Oilers kwamen niet scherp genoeg uit de kerstbreak. Ondanks de 0-1 SHG door Leon Draisattl werden ze toch op een nederlaag getrakteerd. Zo zie je dat een break het momentum kan breken. De Jets verloren er drie op een rij en de Oilers wonnen er vier op een rij voor de break. Joel Armia scoorde twee goals in het Bell MTS Place. De andere twee voor de Jets weren gemaakt door Bryan Little en Kyle Connor. Jesse Puljujarvi en Jujhar Khaira scoorden de overige goals voor de Oilers. (cm)

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 1-3

Antti Raanta maakte 25 reddingen voor de Coyotes in het Pepsi Center, en maakte daarmee een eind aan de zes games losing streak voor de Coyotes on the road. Tobias Rieder, Alex Goligolski en Lawson Crouse scoorden voor de Coyotes, en Mikko Rantanen mocht zichzelf op de scorelijst zetten voor de Avalanche. (cm)

Previous Zac Rinaldo (Arizona Coyotes) zes duels geschorst
Next World Juniors 2018: Zege Canada en Zwitserland