Zaripov beslist ‘Green Derby’, nederlagen voor SKA en Avangard


Face-Off KHL Update

Na de onderbreking voor de Channel One Cup – gewonnen door Rusland – is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe KHL update. Zaripov beslist ‘Green Derby’. Nederlagen voor SKA St. Petersburg en Avangard Omsk. Patrick van Rijswijk blikt terug.

Avangard Omsk – Ugra Khanty-Mansiysk 1-5 (1-0, 0-2, 0-3)

In de eerste periode bleek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Avangard. Semyonov zorgde voor de verdiende voorsprong. Na de eerste onderbreking was het echter het laaggeklasseerde Ugra dat tweemaal scoorde en brutaalweg een voorsprong nam. Ugra goalie Proskuryakov bleek onpasseerbaar in de rest van de wedstrijd. De gasten liepen in de derde periode zelfs uit naar een onverwachte grote overwinning. Een valse start voor de nummer twee in de Eastern Conference. Voor Ugra scoorden Mikheyev, Bulyansky, Varfolomeyev, Korolyov en het 18- jarige talent Grymzin met zijn eerste KHL goal.

Ak Bars Kazan – Salavat Yulaev Ufa 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Zaripov besliste de derby tussen de groenen. De treffer had echter niet goedgekeurd mogen worden. Een speler van Ak Bars stond duidelijk in de paint. Salavat protesteerde, maar tot ieders verbazing werd de goal door de video-ref goedgekeurd. De goal kwam juist op het moment dat Ufa de wedstrijd leek te gaan keren. Het verschil kon ook in de derde periode niet meer worden goedgemaakt. Na afloop sprak coach Westerlund zijn schande uit over de winnende goal. De andere treffer voor Kazan werd gescoord door Klinkhammer. Hartikainen vond het net voor Salavat.

HC Sochi – Neftekhimik Nizhnekamsk 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Neftekhimik blijft in de race voor een top vier finish in de Eastern Conference. In een gelijk opgaande wedstrijd werd de volle winst gepakt door goals aan het begin en het einde van de wedstrijd. Sexton en Shiksatdarov verzorgden de treffers. Goalie Ezhov stopte 21 schoten voor zijn shut-out.

Jokerit Helsinki – Lada Togliatti 4-3 SO (2-0, 0-0, 1-3, 0-0, 1-0)

De voorsprong van Jokerit verdween in de derde periode als sneeuw voor de zon. Laagvlieger Lada was 23 tellen verwijderd van een sensationele overwinning. De winst en het extra punt bleven uiteindelijk toch in Helsinki. Palola werd de gevierde man in de shoot-out. In de reguliere speeltijd scoorden Jensen, Lepisto en Regin voor Jokerit. Zernov (2) en Mastryukov schoten raak voor het onfortuinlijke Lada.

Slovan Bratislava – Barys Astana 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Een morele boost voor het kwakkelende Barys. Makkelijk ging het echter niet. Beide treffers vielen pas in de derde periode. De treffers werden gemaakt door Shevchenko en Dallman. Goalie Karlsson eindigde met 28 saves en een shut-out. Door deze overwinning klom Barys naar een zesde plek in de Eastern Conference.

Lokomotiv Yaroslavl – Spartak Moskow 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Lokomotiv staat knap vierde in de sterke Western Conference. Het verschil werd al gemaakt in de eerste 10 minuten van de eerste periode. Fateyev en Yelesin zorgden voor de snelle 2-0 voorsprong. Spartak vocht zich terug in de wedstrijd en verkleinde de achterstand via Trunyov. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen.

Vityaz – Metallurg Magnitogorsk 2-1 SO (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Ondanks de terugkeer en de treffer van Mozyakin bleef Metallurg toch met lege handen achter. Captain Mozyakin keerde terug na 12 wedstrijden blessureleed. Hij zorgde nog wel voor de voorsprong. Rendulic maakte in de reguliere speeltijd gelijk voor Vityaz. Het was Kopeikin die in de shoot-out voor de domper zorgde en Metallurg het extra punt ontnam.

CSKA Moskow – Traktor Chelyabinsk 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

CSKA gaf maar liefst tien spelers rust na verplichtingen met het nationale team. Toch bleef CSKA aan de goede kant van de score tegen het stugge Traktor. Het was de twaalfde zege op rij voor de Moskovieten. Voor CSKA scoorden Petrov (2) en Okulov. Kruchinin vond het net voor Traktor.

SKA St. Petersburg – Dinamo Minsk 2-3 SO (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Een zeldzame (thuis)nederlaag voor het ongenaakbaar geachte SKA. Het feit dat de halve selectie voor Rusland speelde in de Channel One Cup geldt wellicht als excuus. Neemt niet weg dat Dinamo de winst meer dan verdiende. Skille was de grote man bij Minsk met zowel een treffer in de reguliere speeltijd als één in de shoot-out. De andere treffer kwam op naam van Korobov. Voor SKA scoorde Kovalchuk beide treffers.

Overige uitslagen afgelopen dagen:

Admiral Vladivostok – Amur Khabarovsk 4-2

Red Star Kunlun – Dinamo Riga 3-1

 

Previous Vier powerplay goals voor Golden Knights in topduel tegen Lightning
Next Calgary Flames vloert St. Louis Blues