Vier powerplay goals voor Golden Knights in topduel tegen Lightning


Face-Off NHL Recaps

Een volle nacht met tien NHL wedstrijden. Onder andere het duel tussen twee topteams, Vegas Golden Knights en Tampa Bay Lightning, stond op het programma. De mannen met kleine oogjes die jullie weer op de hoogte houden zijn vandaag Marko Bok, Cor Machielsen en Bram Niewold.

Vegas Golden Knights – Tampa Bay Lightning 4-3

Het was een PPG wedstrijd. Zes van de zeven goals kwamen uit een PP. De Lightning scoorde er twee in de eerste periode door Steven Stamkos en Vladislav Namestnikov. In de tweede periode maakte de Golden Knights 2-2 door eveneens twee PPG gescoord door James Neal en Jonathan Marchessault. In de derde periode bracht wederom een PPG van Vegas door Erik Haula de stand op 3-2. Een van richting veranderd schot door Viktor Hedman leek de wedstrijd naar OT te brengen. Maar een domme penalty 23 seconden voor tijd door Tampa’s Brayden Colburn voor stick vasthouden, bracht Vegas zijn vierde PPG goal door Shea Theodore 2.3 seconden voor het einde. (cm)

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 8-1

Wie de statistieken van Toronto tegen Carolina ziet en daarna pas de uitslag, gelooft het niet. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die met 8-1 werd gewonnen door de thuisclub. Misschien was het wel veelzeggend dat Scott Darling, goalie van Carolina, de hele wedstrijd mocht blijven staan. Mitchell Marner en Tyler Bozak waren ieder betrokken bij vier goals en er waren acht verschillende doelpuntenmakers voor de Maple Leafs. Jeff Skinner scoorde voor de Hurricanes (mb)

Buffalo Sabres – Boston Bruins 0-3

Boston en Buffalo waren aan elkaar gewaagd afgelopen nacht en pas diep in de derde periode wisten de Bruins de zege te pakken. Anton Khudobin pakte alle 36 schoten en Robin Lehner hoefde maar één keer te vissen op 33 schoten, de 2-0 en 3-0 waren namelijk empty netters. Jake DeBrusk scoorde een prachtige treffer, die is het terug kijken zeker waard (mb)

New York Islanders – Detroit Red Wings 3-6

Een verrassende zege van de Red Wings in New York, waarin ze knap een 2-3 achterstand ombogen naar een 6-3 zege. Dylan Larkin en Henrik Zetterberg scoorden niet, maar hadden welk elk drie assists voor Detroit. Josh Bailey en John Tavares waren met twee punten belangrijk bij de Islanders. Opvallend: New York had in de tweede periode meer schoten op doel (23) dan Detroit in de hele wedstrijd (22) (mb)

New York Rangers – Anaheim Ducks 4-1

Henrik Lundqvist hield de Rangers in de wedstrijd. Maar liefst 40 schoten kreeg hij te verwerken en moest er maar op een capituleren, dat was pas na 54 minuten op een schot van Ondrej Kase.  De stand was toen al 3-0 door twee goals van Paul Carey en één van Kevin Hayes. De 4-1 kwam op naam van Michael Grabner.(cm)

Ottawa Senators – Minnesota Wild 6-4

De zwalkende Ottowa Senators kregen de Minesota Wild op bezoek. De Senators begonnen goed aan de wedstrijd en namen, onder andere door twee goals van verdediger Erik Karlsson, de leiding. Hierna was het woord echter aan de Wild, die nog in de tweede periode gelijk maakten en de derde benutten om uit te lopen. Goals van onder andere uitblinkers Nate Prosser en Eric Staal stelden de overwinning veilig voor Minesota.(bn)

Nashville Predators – Winnipeg Jets 4-6

Ook in Nashville vielen er vannacht maar liefst tien goals te noteren. Nadat de Predators leidden in de tweede periode, trokken de Jets de wedstrijd door twee goals van Nicolaj Ehlers naar zich toe. De gelijkmaker van Nashville volgde, waarna Brandon Tanev de winnende maakte voor Winnipeg; de empty netter van Blake Wheeler was er een voor de statistieken.(bn)

Dallas Stars – Washington Capitals 3-4 OT

De Washington Capitals kwamen op bezoek in Dallas voor een wedstrijd tegen de Stars. De teams hielden elkaar in evenwicht, met goals over en weer. Met name de 2-2 van Caps-verdediger Dimitri Orlov was een waar kunststukje. Alexander Radulov pakte met een bekeken schot de voorsprong weer terug voor Dallas, maar daar was toch weer de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd naar OT ging. Hierin bekroonde uitblinker Andre Burakovsky zijn sterke wedstrijd met de game-winning goal voor Washington.(bn)

Arizona Coyotes – Florida Panthers 2-3

James Reimer maakte 39 saves in de Gila River Arena om de Panthers na drie verlies wedstrijden op een rij weer eens een keer te winnen. Ze moesten wel terug komen van een 2-0 achterstand door goals voor de Coyotes van Christian Fischer en Derek Stepan. Maar goals van Nick Bjugstad, Dennis Malgin en Mike Matheson zorgde ervoor dat de twee punten mee terug naar Florida kunnen. (cm)

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens 5-7

Een waar doelpuntenfestijn in het Canadese onderonsje in Rogers Arena. De wedstrijd ging tot en met de tweede periode gelijk op, met doelpunten aan beide kanten. Ondanks de scoringsdrift van Canucks-forward Thomas Vanek (drie goals), trokken de Canadiens door een echte team-effort aan het langste eind. De goals werden eerlijk verdeeld onder het team; alleen Nicolas Deslauriers (twee goals) schoot er meer dan één binnen voor Montreal.(bn)

Previous Niclas Henningsson per direct weg bij Red Eagles
Next Zaripov beslist 'Green Derby', nederlagen voor SKA en Avangard