4-on-4: Tampa Bay, CHL, Bene League arbitrage en uitblinkende rookies


Nikita Kucherov Face-Off

Er zijn dit seizoen maar weinig ploegen die het Tampa Bay Lightning moeilijk weten te maken. Het frivole aanvalsspel en de vele goals maken grote indruk in de NHL. Zijn zij de topfavoriet om deze zomer de Stanley Cup omhoog te hijsen?

Sven: Het is nog veel te vroeg om dit nu al te stellen. De Lightning gaan zeker meedoen om de prijzen maar het seizoen is nog vroeg. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren als er blessures komen? Het team zal dusdanig anders presteren als bijvoorbeeld Stamkos en/of Kucherov wegvallen. Afwachten dus.

Jacco: Het is natuurlijk leuk om te zien wat dat team aan het presteren is. Ik denk zeker dat ze het ver kunnen gaan schoppen, maar er zijn wat mij betreft ook nog wat andere kapers op de kust. We moeten eerst nog maar eens zien hoe lang ze dit goede spel vol kunnen houden.

Cor: We zijn een kwart onderweg, de start is uitstekend, of ze het volhouden tot aan het eind moet nog blijken. Maar dat ze een van de kanshebbers zijn is zeker, vooral met Stamkos en Kucherov en een stabiele keeper als Vasilevski.

Rowdy: Momenteel zijn ze dat zeker. Het tempo waarop Stamkos en Kucherov de league momenteel aan stukken scheuren, is zeldzaam en het wordt dus lastig om dit vol te houden. Daarentegen hebben ze wel het talent daarvoor. De verdedigers en keeper Andrei Vasilevski zijn jong en zullen dus moeten bewijzen dat ze dit spel kunnen volhouden.

Previous Mijlpaal Roberto Luongo, zege Penguins in burenruzie tegen Flyers
Next Tampa blijft bovenaan, Nashville en Toronto kruipen omhoog in de League