4-on-4: Tampa Bay, CHL, Bene League arbitrage en uitblinkende rookies


Na afloop van de wedstrijd Herentals – Nijmegen kwamen er van beide kanten grote klachten over het spel van de andere partij. Ook de rol van de scheidsrechters was hierin een onderwerp van gesprek. Wat vinden jullie in zijn algemeenheid over de arbitrage in de Bene League?

Cor: De arbitrage is, net zoals bij het voetbal, één of twee goede arbiters, het grote gros gemiddeld van niveau, en één of twee die niet weten wat ze aan het doen zijn. Heb je een referee van die laatste categorie, dan heb je een probleem.

Rowdy: Het niveau van de arbitrage valt dit jaar misschien licht tegen, maar in zijn totaliteit niet rampzalig. Uitschieters als in Herentals heb je er elk seizoen nou eenmaal tussenzitten.

Sven: Het is erg wisselvallig. Behoorlijk zelfs. Consequent is geen van allen en dat brengt een hoop verwarring met zich mee. Er mag af en toe wel wat meer toegelaten worden. Bepaalde straffen raken namelijk kant noch wal.

Jacco: Ik heb nu verschillende verhalen gehoord. Nederlandse scheidsrechters blijken wat strikter te zijn als de collega’s uit België. Ik vind het wel fijn als er wat meer toegelaten word zodat het spel wat sneller gaat, maar ik denk wel dat er wat scheidsrechters bijzitten die nog een opfris cursus kunnen gebruiken.

Previous Mijlpaal Roberto Luongo, zege Penguins in burenruzie tegen Flyers
Next Tampa blijft bovenaan, Nashville en Toronto kruipen omhoog in de League