4-on-4: Tampa Bay, CHL, Bene League arbitrage en uitblinkende rookies


Bron: Wikimedia

Alweer meer dan een kwart van het reguliere seizoen in de NHL is achter de rug. Daarin hebben meerdere rookies zich al sterk laten zien. Aan het einde van het seizoen krijgt de beste rookie de Calder Trophy. Wie zie jij op dit moment als de grote favoriet om die trofee te winnen?

Rowdy: Een week geleden was er voor mij geen twijfel dat Clayton Keller (Arizona) er met de titel vandoor zou gaan, maar Brock Boeser (Vancouver) en Mathew Barzal hebben het gat gedicht. Ik geniet van het spel van Barzal, maar omdat New York een goede ploeg is, vrees ik voor hem dat hij uiteindelijk af zal vallen. Voor nu zeg ik nog steeds Keller (mede gezien zijn positie), maar als Vancouver in de buurt van de playoff-lijn blijft, zal Boeser er met de Calder vandoor gaan.

Sven: Lastige vraag. Clayton Keller heeft de pech dat zijn team niet ver gaat komen. Dat gaat hem uiteindelijk opbreken. Ik denk dat Nico Hischier er uiteindelijk met de Calder Trophy er vandoor zal gaan. Die gaat zich steeds meer op zijn gemak voelen bij de Devils.

Jacco: Er zijn er een paar die het wel echt heel leuk doen. Brock Boeser is natuurlijk heel lekker bezig bij Canucks, en Alex DeBrincat doet het ook meer als prima bij Blackhawks. Ik was vooral benieuwd hoe Nolan Patrick en Nico Hischier het zouden doen bij respectievelijk Flyers en Devils, en ik denk daarin dat Hischier het erg goed aan het doen is. Maar mijn favoriet is op dit moment toch Clayton Keller. Hij doet het heel erg goed in een zeer moeilijk draaiend Coyotes. Ik denk, voor nu, dat hij de grote kanshebber is.

Cor: Brock Boeser van de Canucks verrast mij qua goals, maar met assists is het vooral Mathew Barzal van New York Islanders die opvalt. Hij heeft al zeventien assists op zijn naam staan. Maar andere kanshebbers zijn Clayton Keller, Nico Hischier en Will Butcher. En we weten hoe het bij McDavid ging in zijn rookie seizoen, pats boem boarding en 43 wedstrijden eruit. Dus er kan nog van alles gebeuren.

Previous Mijlpaal Roberto Luongo, zege Penguins in burenruzie tegen Flyers
Next Tampa blijft bovenaan, Nashville en Toronto kruipen omhoog in de League