Tampa blijft bovenaan, Nashville en Toronto kruipen omhoog in de League


Face-Off NHL Recaps

Vannacht waren er  tien NHL wedstrijden. Terwijl Nederland op een oor lag keken onze redacteuren Rik Bruijnius, Jacco van Keulen, Jonathan van Osta en Cor Machielsen  naar de wedstrijden.

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 0-2

Na twee wedstrijden op rij te hebben verloren won de Lightning weer. Grote man was keeper Andrei Vasilevskiy. Met 34 reddingen op net zo veel schoten hield hij zijn doel schoon. Van de topscorers bij Tampa was het alleen Nikita Kucherov die een assist liet noteren. Buffalo mag nu de rode lantaarn delen met Arizona.

New York Islanders – Vancouver Canucks 5-2

De Islanders lieten geen spaan heel van de Canucks. Anders Lee en wie anders dan John Tavares waren de grote mannen aan de Islanders kant met beiden een goal en assist. Ladd, De Haan en Eberle, met zijn 400ste NHL punt, waren de andere doelpuntenmakers voor de Islanders. Vanek en Horvat deden names de Canucks nog wel iets terug, maar het mocht niet meer baten.

New York Rangers – Florida Panthers 4-5

Florida Panthers wist zichzelf een comfortabele voorsprong 3-0 te geven in de eerste periode. Goaltender Henrik Lundqvist moest daarop van het ijs en Ondrej Pavelec verving hem. Nadat Jonathan Huberdeau Florida op 4-1 zette, kwamen de Rangers terug tot 4-4, mede dankzij twee goals van Chris Kreider. Het laatste woord was echter aan Denis Malgin die Florida tóch nog de overwinning gaf: 4-5.

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 1-3

De Flyers verloren voor de negende keer achter elkaar en dat vinden ze niet leuk in Philly. Het begon allemaal goed voor de Philadelphia door een goal van Claude Giroux na 48 seconden, maar daarna speelde de Sharks het professioneel uit door goals van Chris Tierney, good old Joe Thornton en Marc-Edouard Vlasic.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3-2 SO

Een spannende wedstrijd in Columbus, waarin Carolina Hurricanes aan het kortste eind trok in de shootouts door een goal van Cam Atkinson. De Blue Jackets hebben hierdoor hun zevende overwinning in acht wedstrijden te pakken. Josh Anderson en ZachWerenski scoorden namens de Blue Jackets en Brock McGinn en Noah Hanifin names de Canes.

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 1-4

Twee doelpunten en een assist van superster Anze Kopitar waren de grondslag voor de overwinning van vandaag. Het was voor Detroit al weer het vijfde verlies op rij, waarvan vier in de eigen Little Ceasar Arena. “Het gaat in de uitwedstrijden beter”, aldus aanvaller Gustav Nyquist.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3-2

Zoals gebruikelijk in de NHL stond er al lekker veel druk op beide teams vanaf de eerste puckdrop. Na vijf minuten hadden zowel Chicago als Nashville een punt op het scorebord staan. Het aantal shots van de hele wedstrijd weerspiegeld dit wel: 39 shots voor Chicago en 31 shots voor Nashville. Met de 3-2 win hebben de Predators momenteel tien overwinningen in de afgelopen twaalf wedstrijden staan.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 1-4

In de Scotiabank Saddledome was het Frederik Andersen die met 19 saves de Leafs aan een overwinning hielp. Roman Polak, Nikita Zaitsev, Nazem Kadri en Leo Komarov scoorde voor Toronto. De eretreffer voor de Flames kwam op naam van Michael Stone.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 3-2 OT

Deze overtime was er één om nog eens terug te kijken. Maar liefst vijf keer kwamen de Coyotes in een twee tegen een situatie en daarvan werd drie keer werd het ijzer geraakt. De de andere keren stond Cam Talbot goed op te letten. En dan vlak voor tijd een puck die niet gecontroleerd kon worden door Oliver Ekman-Larsson. Ryan Nugent-Hopkins kreeg vrije baan richting de goal van Scott Wedgewood en Nugent-Hopkins prikte de winnende binnen. In reguliere speeltijd kwamen de goals voor de Oilers van Zack Kassian en Matt Benning. Voor de Coyotes scoorde Christian Fischer en Oliver Ekman-Larsson.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 0-3

Radek Faksa scoorde een onvervalste hattrick, en Ben Bishop maakte 34 saves voor een shutout in de T-Mobile Arena in Vegas. Het is zijn 21e in zijn NHL-carrière. Zijn tegenpool Malcom Subban liet drie goals door op 30 schoten, en het was ook de eerste keer in hun bestaan dat de Golden Knights niet wisten te scoren.

Previous 4-on-4: Tampa Bay, CHL, Bene League arbitrage en uitblinkende rookies
Next AHL: vier kanshebbers in de Pacific Division