Oilers vegen Golden Knights van het ijs, zesklapper Predators tegen Capitals


Face-Off NHL Recaps

Weer een volle agenda deze nacht in de NHL, waar acht duels in gang werden gezet. Edmonton Oilers schoot uit de schaats tegen Vegas, En Nashville denderde over Washington heen. Oscar de Kunder, Cor Machielsen en Jeroen Veenstra lieten hun licht schijnen over wat er allemaal gebeurde, onder het genot van een extra sterke bak koffie.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 8-2

De Oilers hebben het broze zelfvertrouwen tijdens thuiswedstrijden dit seizoen in Rogers Place een uitstekende boost gegeven. Na een wervelende partij tegen de Golden Knights stond er 8-2 op het bord. Connor McDavid was met twee goals en een assist net iets waardevoller dan Ryan Nugent-Hopkins, die twee goals maakte. Oscar Klefbom en Pat Maroon hadden beiden een goal en assist

Opvallend feit bij de Golden Knights: keeper nummer vier dit seizoen, Maxime Lagace, die met een rugblessure van het van het ijs ging. Dus kon de vijfde goalie van Vegas dit seizoen, de 19-jarige Dylan Ferguson, zijn NHL debuut maken.

Nashville Predators – Washington Capitals 6-3

Nashville Predators is in vorm en pakte de vijfde zege op een rij. Tegen Washington Capitals wisten zes verschillende spelers het net te vinden voor een 6-3 zege. Ander positief punt voor Nashville was de terugkeer van Nick Bonino. Bonino speelde zijn laatste wedstrijd op 14 oktober tegen Chicago Blackhawks en luisterde zijn rentree op met een goal. Filip Forsberg scoorde zijn honderdste goal in de NHL.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 5-4 OT

Geen enkele voorsprong heeft Pittsburgh Penguins gehad in reguliere speeltijd. Maar op het moment dat het moest, waren de Penguins er als de kippen bij om de zege over de streep te trekken. Conor Sheary maakte met zijn tweede van de avond de winnende goal in overtime. Buffalo Sabres gaf twee keer een voorsprong weg. De vier goals die zij op het scorebord noteerden bieden echter houvast. Jack Eichel scoorde voor het eerst in negen wedstrijden weer eens. Groter was de periode van droogte waar Sidney Crosby een einde aan maakte: de center scoorde na twaalf wedstrijden weer eens een doelpunt.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 1-2 OT

In een duel waarin de doelmannen Charlie Lindgren en Sergei Bobrovsky de uitblinkers waren, maakte Zach Werenski het verschil. Beide goalies werden in reguliere speeltijd één maal gepasseerd voor een overtime, waarin Werenski met het eerste schot op doel een eind aan de wedstrijd maakte.  Het is alweer het vijfde duel op rij waarin Lindgren de startende goalie voor Montreal Canadiens is. Carey Price kampt met een lichte blessure en mede hierom claimde de ploeg gisteren al Antti Niemi op waivers van Florida Panthers.

Florida Panthers – Dallas Stars 4-3 SO

Een shootout was er nodig om de winnaar te bepalen in het BB&T Center want na 65 minuten was de stand 3-3. Aleksander Barkov scoorde de gelijkmaker in de derde periode, en één van de shootouts waarmee hij mede zijn team aan de overwinning hielp. Jamie Benn zorgde met twee goals dat Dallas in ieder geval een punt overhield aan het bezoek in Sunrise. Maar liefst 43 schoten werden er afgevuurd door Dallas op de herstelde goalie Roberto Luongo. Met 40 saves liet hij gelijk weer zijn waarde zien voor de Panthers.

Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 3-0

In het duel tussen Minnesota en Philadelphia duurde het twaalf seconden voor Nino Niederreiter de score opende namens Minnesota. In de derde periode wisten Eric Staal en Jason Zucker nog twee goals  achter Flyers goalie Brian Elliott te prikken. Minnesota bezorgde de Flyers een slechte avond met een dik verdiende 3-0 zege.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 4-1

Het waren de Jets die tot de tweede periode de goals scoorden in het duel tegen de Coyotes. Adam Lowry scoorde via een prachtig snap-shot. De Coyotes vestigden een dubieus record in de NHL; voor het eerst in de geschiedenis van de league, won een team geen wedstrijd in reguliere speeltijd na de eerste twintig speelrondes. Ondanks een goal van Alex Goligoski verloren de Yotes ook dit duel van Winnipeg.

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 2-3

Na een flitsende start van de LA Kings, waarin LA binnen drie minuten scoorden via Tanner Pearson en Anze Kopitar, kwamen de Canucks ijzersterk terug. Met twee goals in de tweede periode door Henrik Sedin en Bo Horvat, konden de supporters in het Staples Center zich opmaken voor een spetterende derde periode. Daarin liet Anders Nilsson zich niet meer passeren waarna Sven Baertschi de game winning goal maakte voor de bezoekers uit Canada

 

Previous Open brief aan TV West: Beste Menno Tamming
Next NHL 100 jaar, beste team 1984-1985 Edmonton Oilers