Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights denderen door.


Face-Off NHL Recaps

Een vol programma vannacht in de NHL. Jacco van Keulen, Richard de Weijze, Oscar de Kunder, Rowdy van Grieken en Cor Machielsen zorgen ervoor dat je niks hoeft te missen.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1-5

De Lightning denderde vrolijk door deze wedstrijd, waarin Stamkos en Kucherov voor de tiende game achter elkaar punten haalde. Ondanks dat de Lightning niet heel erg goed speelde pakte ze toch een 5-1 overwinning op de Hurricanes door doelpunten van Johnson, Sergachev, Namestnikov, Callahan en uiteraard Kucherov. Slavin deed nog iets terug voor de Hurricanes. Stamkos en Kucherov voeren de punten ranglijst van de NHL nu aan met respectievelijk 20 en 17 punten.

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 1-0

Voor de vijfde maal op rij verloor Detroit Red Wings een wedstrijd. Ditmaal was Buffalo Sabres in KeyBank Center met 1-0 te sterk. Het betekende de eerste thuiszege voor Buffalo, dat goalie Robin Lehner tot letterlijk en figuurlijk de grote man zag uitgroeien. De game winning goal kwam op naam van de ervaren Benoit Pouliot die met een handig shot van achter Jimmy Howard’s doel scoorde.

New York Islanders – Arizona Coyotes 5-3

De Coyotes schoten uit de startblokken in de eerste periode en dit werd ook beloond met een goal. Anthony Duclair trof doel. Daarna kwam New York echter terug door twee goals van John Tavares. In de derde periode ging het over en weer, met goals van Kempe, Nelson en Cousins; 3-3. Nadat Tavares zijn derde van de avond had gescoord, keek New York niet meer om. Scott Mayfield maakte er zelfs 5-3 van.

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 2-6

Captain Ryan Getzlaf maakte zijn comeback na blessureleed voor Anaheim Ducks. Met een goal, assist en een overwinning stapte hij voldaan van het ijs. Op de winst van de Ducks viel niks af te dingen. Sean Couturier zette de Flyers in een vol Wells Fargo Center nog wel op 1-0, maar de volgende vijf goals werden door de ploeg uit California gemaakt. Ondrej Kase maakte er twee voor de Ducks en Couturier zorgde voor beide Philly goals.

Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers 2-1 OT

De twee beste spelers van het moment tegen elkaar. Sidney Crosby en Connor McDavid daar wil je wel een paar uur slaap voor mislopen. Helaas kwam je bedrogen uit. Het werd de wedstrijd van de goalies, Matt Murray 29 op 30 SOG en Cam Talbot 42 op 44 SOG zorgden beide met een aantal spectaculaire reddingen ervoor dat het tot aan het begin van de derde periode nog 0-0 was. Het leek na de goal van Ian Cole echter lange tijd er op dat het een one goal game werd. Echter 2 minuten voor tijd was daar toch Connor McDavid die een bekeken schot losliet en de 1-1 maakte. In OT redde Murray eerst nog op een hele grote mogelijkheid voor de Oilers, daarna redde Talbot nog op Crosby maar even later was het Phil Kessel die de OT winner maakte.

 Montreal Canadiens – Florida Panthers 5-1

Het was een slechte avond voor James Reimer goalie van de Florida Panthers. Ondanks de openingsgoal van Keith Yandle voor de Panthers, wisten de Canadiens vijf goals te scoren voor het eigen thuispubliek. De eindstand werd hiermee dan ook 5-1 voor de Canadiens.

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 2-3 SO

Al binnen een halve minuut kwam LA op voorsprong dankzij een goal van Alec Martinez. Zes minuten later had Dion Phaneuf een antwoord voor de thuisploeg; 1-1. Daarna moesten we wachten tot de derde periode voordat er weer gescoord werd. Nate Thompson deed dat voor Ottawa. Toch ging Los Angeles er met de zege vandoor: Adrian Kempe maakte laat gelijk en in de shootout bleken de gasten de betere, mede dankzij een prachtgoal van diezelfde Kempe.

Nashville Predators – Calgary Flames 2-3 SO

Na 40 minuten stond het gewoon 2-0 voor de Predators door goals van Filip Forsberg en Roman Josi, maar in de derde periode in de Bridgestone Arena kwamen de mannen uit Calgary langszij. Tussen de tiende en de dertiende minuut scoorden Matthew Tkachuk en Michael Ferland. In de OT was er al een briljante save van Mike Smith en die deed dat ook nog een keer in de shoot-outs waardoor de Flames aan het langste eind trokken.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 0-1

In de eerste twee periodes werd er geen goals gecoord tussen beide teams . Het zou pas tot halvewege de derde periode duren voor dat Jake Virtanen de enige goal van dit duel op het scorenbord zetten voor de Canucks en Vancouver toch met de winst er vandoor ging.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 5-3

Na iets meer dan acht minuten gespeeld te hebben, opende Stars-aanvoerder Jamie Benn de score. Vijf minuten later maakte Matt Nieto gelijk en vroeg in de tweede periode zette diezelfde Nieto de Avs op voorsprong. Al snel antwoorde Dallas via Brett Ritchie, maar Gabriel Landeskog en Mark Barberio brachten Colorado in diezelfde tweede periode op 4-2. John Klingberg maakte het in de derde peirode nog spannend, maar dichterbij kwam Dallas niet. Nieto maakte laat de hattrick compleet.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4-2

Toen bekend werd dat de Vegas Golden Knights moesten aantreden met hun derde keeper Oscar Dansk, dacht het publiek vast “nou dat worden zero points”. Maar hij maakte 29 saves op 31 schoten in de T-Mobile Arena en hielp daarmee zijn team aan de vierde overwinning op rij. John Hayden opende de score met een SHG voor Chicago, maar daarna was het vier keer op rij de Knights met Karlsson, Nosek, Bellemare en Marchessault. Kane sloot af met de 4-2.

Previous Toronto bezorgt Los Angeles eerste nederlaag
Next Penguins' skillscoach Maxim Ivanov op bezoek in Alkmaar