Toronto bezorgt Los Angeles eerste nederlaag


Face-Off NHL Recaps

Twee NHL duels slechts vannacht, maar hierbij zat wel een wedstrijd met twee teams die ‘hot’ zijn: Los Angeles Kings startte zijn bezoek aan de andere kant van Noord Amerika bij Toronto Maple Leafs. Ook de Sharks zitten aan de oostkant: zij speelden bij New York Rangers. Richard de Weijze praat je bij.

Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 3-2

Voor het eerst dit seizoen leed Los Angeles Kings een nederlaag in reguliere speeltijd. Dat Toronto Maple Leafs de veroorzaker hiervan was is geen shocking feit. De Leafs zijn bezig aan een ijzersterke start van het seizoen. Roman Polak, die eerder deze week voor een seizoen bijtekende was bij zijn eerste duel dit seizoen direct belangrijk met de assist bij Toronto’s openingsgoal van Matt Martin. Opvallend was dat de Leafs en Kings na één periode maarliefst 27 maal op de goal vuurden. Bij een 3-1 stand scoorde Trevor Lewis namens de Kings nog een prima shorthanded goal, maar het mocht niet baten. Ook de Kings weten wat verliezen is.

New York Rangers – San Jose Sharks 1-4

Voor de vijfde maal in tien wedstrijden keek New York Rangers na 2:40 in de openingsperiode tegen een 1-0 achterstand aan. Na krap drie minuten in de derde periode was de stand 4-0 in het voordeel van San José Sharks, die de Rangers aftroefden op felheid. Met name op de forecheck deden de Sharks de Rangers pijn. Liefst zesmaal moesten de Sharks met een man minder spelen, maar telkens was de San José penalty kill New York te machtig. De goal van Mika Zibanejad (4-1) was louter voor de statistieken. Voor de Sharks maakte Tim Heed zijn eerste NHL goal. De roep om het hoofd van Rangers’ coach Alain Vigneault wordt steeds groter in the Big Apple. Niet gek met een 2-6-2 start.

Previous Sprong domineert de ranglijsten
Next Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights denderen door.