Sprong domineert de ranglijsten

Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week twee keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de opmars van Sprong op de ranglijsten!

Laval geslachtofferd

Voor deze zet aan wedstrijden hoefde Sprong & Co. het eigen Wilkes-Barre niet te verlaten; beide wedstrijden werden afgelegd in het eigen Mohegan Sun Arena at Casey Plaza. Op vrijdag ontvingen de Baby Pens de Laval Rocket, het tweede team van Montreal Canadiens. Er ontstond een spektakel.
Onze landgenoot zette de Penguins al snel op voorsprong, wat een begin was van doelpunten over-en-weer. Het was dan ook geen verrassing dat overtime de beslissing moest brengen. Teddy Blueger scoorde de winnende voor de thuisploeg. En Sprong? Die was goud waard! Hij scoorde nog twee keer (waaronder de 5-5) en zette dus zijn eerste hattrick in de AHL neer! Ook voegde hij een assist toe.

Haperen tegen Hartford

De volgende avond wachtte het duel tegen Hartford Wolf Pack (New York Rangers). Ditmaal vond Sprong niet het scorebord en moest hij bovendien twee minuten zitten voor slashing. Desondanks wist Wilkes-Barre ook deze wedstrijd te winnen! Doordat er na 60 minuten en overtime stond er nog steeds een 2-2 op het scorebord, dus moest de shoot-out voor een winnaar zorgen. Sprong scoorde niet, maar Jean-Sebastien Dia wel. Nog een zege voor de Penguins!

Stijging op de ranglijsten!

Inmiddels heeft Sprong maar liefst 10 punten verzameld in zes wedstrijden. Hiermee staat hij op een gedeelde derde plaats op de puntenranglijst in de AHL. Met zijn zeven goals is hij zelfs topscorer! Deze eerste plek moet hij trouwens wel delen. Wanneer we kijken naar de rookies, staat hij wél alleen bovenaan! Het gat met de nummer twee is groot: het gat met de nummers twee (Scott Eansor van Bridgeport en Mike Vecchionni van Lehigh Valley) is nu al drie punten.

Laten we nog even een keer genieten van Daniels hattrick!

Previous Breaking: Pittsburgh Penguins plaatst goalie 'on waivers'.