Rugnummer Lecavalier aan de balken in Tampa Bay


Vincent Lecavalier zal volgend seizoen de grootste onderscheiding van Tampa Bay Lightning ontvangen. De club uit Florida zal op 10 februari het rugnummer 4 van de voormalige centre de lucht in hijsen. De Bolts spelen die avond tegen Los Angeles Kings, een andere club waar hij voor gespeeld heeft.

1st Overall Pick 1998

Lecavalier werd als eerste gekozen in de NHL Draft van 1998 door Tampa Bay. In totaal speelde hij 14 seizoenen lang voor de Lightning, goed voor 1.037 wedstrijden. In deze tijd scoorde hij 383 goals en gaf hij 491 assists. Alleen Martin St. Louis scoorde meer in de geschiedenis van de club.

Daarnaast werd Lecavalier als negentienjarige speler al tot aanvoerder benoemd in 2000 en in 2004 wist hij met de Lightning beslag te leggen op de Stanley Cup. Zijn tijd bij de Lightning kwam tot een einde toen zijn contract in 2013 werd afgekocht.

Leven na Tampa Bay

Tampa Bay Lightning Face-Off

Vervolgens kwam hij uit voor de Flyers, waar hij twee jaar speelde, totdat hij in een trade naar LA vertrok. Daar sloot de Canadees in 2016 zijn carrière af. In totaal speelde hij 1.212 wedstrijden in ’s werelds beste ijshockeycompetitie. Hij scoorde 421 goals en assisteerde hij 528 keer. Na Martin St. Louis is Lecavalier de tweede speler wiens rugnummer omhoog wordt gehesen in Tampa.

Previous Het spel is op de wagen voor Sprong tijdens pre season games
Next Namen seizoenkaarthouders op het ijs bij Knights