NHL Preview: Philadelphia Flyers


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Sven van der Oost laat zijn licht schijnen op Philadelphia Flyers.

Afgelopen seizoen: De Flyers hadden uiteindelijk een teleurstellend seizoen. In de maanden november en december wonnen de Flyers tien keer op rij. Deze goede serie werd echter in de laatste weken van het seizoen teniet gedaan waardoor ze de Play-Offs misliepen. Hiermee werden de Flyers het eerste team dat de Play-Offs mist ondanks een zegereeks van minstens 10 wedstrijden.

Aangetrokken/Vertrokken: Ondanks de zesde plek in de divisie en een kans van maar 2.4% wonnen de Flyers de tweede Draft Pick. Met deze Pick gingen de Flyers voor Nolan Patrick. Hij strijkt dit seizoen neer in Philadelphia. Een lot uit de loterij want Patrick maakte erg goede indrukken als Captain van de Brandon Wheat Kings in de Western Hockey League.

Vooruitblik: Wat gaat de speeltijd van Nolan Patrick worden? Gaat Shayne Gostisbehere zijn rol als leider in de defence opeisen? Kunnen Claude Giroux en Jacub Voracek hun oude hoge niveau weer halen? Het antwoord op deze vragen zullen een hoop duidelijk maken over de prestaties van het team.

Keep an eye on: Hoe kan het ook anders: Nolan Patrick! De toekomstige ster van de NHL. Door veel mensen verwacht als First Draft Pick Overall (Dit werd Nico Hischier naar de Devils). Hoeveel ijstijd hij gaat krijgen en in welke line hij komt te spelen zullen moeilijke vraagstukken voor Head Coach Dave Hakstol worden.

Voorspelling: De Flyers zullen met een mix van ervaring en nieuw jeugdig elan net een plekje in de Play-Offs gaan bemachtigen. Hierin zullen ze echter niet ver komen. Succes komt dit jaar nog echt te vroeg.

Previous Sprong gooit opnieuw hoge ogen; eerste afvallers bekend
Next NHL Preview: Tampa Bay Lightning