Vooruitblik op eerste speelronde in DEL


Bij de Oosterburen hebben we Tilburg Trappers actief in de Oberliga, maar met de DEL kent Duitsland een prima profcompetitie. Reginald Delmarche blikt namens FaceOff vooruit op de eerste speelronde die komend weekend losbarst.

Het seizoen 2017/2018 begint al dadelijk met enkele leuke wedstrijden. Geen tijd meer om alle DEL clubs en al hun zomerperikelen de revue te laten passeren. We focussen dan maar kort op enkele interessante clubs, die niet veraf liggen vanuit Limburg of Groningen bijvoorbeeld. Red Bull München verdedigt komend seizoen de titel.

DÜSSELDORFER EG vs AUGSBURG PANTHERS

Mike Pellegrims, jaren actief als speler in de DEL maar ook bij Geleen en Utrecht, heeft ondertussen heel wat coaching ervaring verzameld bij Wolfsburg en het Oostenrijkse Klagenfurt . Hij is nu als hoofdcoach bij Düsseldorfer EG aan de slag. Düsseldorf ontvangt de kwartfinalist van vorig seizoen, Augsburg Panthers, van Mike Stewart.

DEG haalde een handvol Canadezen (Piccard, Boyce, Machacek en Welsh) en 2 US-boys (Bordson en Henrion) binnen, en lijkt zo sterker dan vorig seizoen. De bezoekers uit Augsburg daarentegen zagen o.a. de Noord-Amerikanen Ben Hanowski en Justin Shugg naar de Haie uit Keulen vertrekken, en haalde in de plaats Matt White weg bij de Milwaukee Admirals.

KÖLNER HAIE vs Fischtown Pinguins

“Die Haie” uit Keulen ontvangen de Fischtown Pinguins vrijdagavond. De Pinguins uit Bremerhaven hebben o.a. de Tsjechische goalie Tomas Pöpperle binnengehaald; de voorbije jaren titularis bij Sparta Praag. Hij speelde voorheen al een seizoen DEL bij de Eisbären Berlin en ook in de AHL bij Syracuse.

In de voorhoede zal de Sloveense aanwinst Jan Urbas ongetwijfeld de netten vaak doen trillen. Deze boomlange center trok op zijn zeventiende naar het Zweedse Malmö, en stoomde vanuit het juniors-team door naar de lokale profploeg! Ondertussen scoorde hij al volop in de Oostenrijkse EBEL bij Klagenfurt en Villach. Zelf hield KEC het rustig op de transfermarkt; de komst van Duits international Felix Schütz is zonder twijfel een meerwaarde voor het team van Coach Cory Clouston, die zijn 3de seizoen bij de roodwitten aanvat.

KREFELD PINGUINE vs RED BULL MÜNCHEN

Krefelder Pinguine beleefde een zomer met heel wat extra sportieve strubbelingen, en moest quasi een halve kern vervangen. Er werden interessante spelers gehaald: De 23-jarige Noorse international Mathias Trettenes, een nieuwe goalie in de persoon van Andrew Engelage. Deze 1m92 lange Canadees  speelde de afgelopen drie jaar in Noorwegen, Italië en Zweden. Daarnaast keerde ook “verloren zoon” Adrian Grygiel terug, die 12 jaar geleden KEV verliet. Hij speelde in Nürnberg en Augsburg, maar is nu terug in het eigen Königpalast!

We zijn benieuwd hoe de eerste thuiswedstrijd van de Pinguine tegen het landskampioen Red Bull München zal uitdraaien. De Beierse ploeg is ambitieus maar heeft een bescheiden transferpolitiek tot nu. In het oog sprongen het aantrekken van de Deense top verdediger Markus Lauridsen en de Duitse international Patrick Hager.

We kijken uit naar de start van het nieuwe DEL-seizoen en houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Previous Sprong Show: De voorbereiding
Next Jeff Smith (HIJS) stopt; wordt assistent coach