Loting en kaartverkoop WK IJshockey


Van 4 tot en met 20 mei vindt het WK IJshockey plaats in Denemarken. In de Royal Arena van Kopenhagen en Jyske Bank Boxen in Herning zullen zestien ploegen gaan uitmaken wie zich tot wereldkampioen mag kronen. Titelverdediger is Zweden dat Canada na shootouts versloeg op het afgelopen WK tijdens de finale in Keulen. Na twee titels op rij, werden de Canadezen onttroond. Een terugblik op de succesvolle campagne van Zweden op het afgelopen WK:

 

POULE INDELINGEN

Tijdens de loting werd titelverdediger Zweden in groep A gekoppeld aan Rusland en Tsjechië. In groep B springt de indeling van de eeuwige rivalen Canada en Verenigde Staten in het oog. Verder kunnen we stellen dat groep B een Scandinavisch tintje heeft met Denemarken, Finland én Noorwegen. De volledige loting:

Op vrijdag 4 mei, op de eerste speeldag van het WK, staat er direct al een knaller van een affiche klaar: Canada en Amerika nemen het dan in Herning tegen elkaar op om 16:15 uur. In groep A kruisen Rusland en Frankrijk de degens tijdens het openingsduel in Kopenhagen.

’s Avonds om 20:15 uur opent Zweden haar WK campagne tegen Wit-Rusland en staat gastland Denemarken tegenover Duitsland. Saillant detail: Zweden speelt in Kopenhagen; op slechts een klein half uur reizen van de Zweedse grens. De Tre Kroner kunnen dus veel support verwachten van Zweedse supporters die de grens oversteken. Het volledige speelprogramma kun je hier opzoeken.

KAARTVERKOOP GESTART

De kaartverkoop is afgelopen vrijdag gestart. De verwachting is dat het WK een grote toeloop krijgt qua supporters. Wil je ook een kaartje bestellen, doe dat dan heel snel via de site van IIHF. Interessant is het zeker, want Kopenhagen is iets meer dan een uur vliegen vanaf Schiphol. Hou je niet van vliegen, dan is het zeker de overweging waard om met de auto te reizen. Al ben je dan wel ongeveer twaalf uur onderweg.

Previous BeNe League Preview: Heerenveen Flyers
Next Doug Mason keert terug op het Oranje nest