BeNe League Preview: Heerenveen Flyers


UNIS Flyers Heerenveen Face Off ijshockey

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Gerard Bos laat zijn licht schijnen op Heerenveen Flyers.

Afgelopen seizoen: De beste Nederlandse ploeg, dat was zonder enige twijfel Flyers uit Heerenveen. De formatie van coach Mike Nason won de nationale beker, de Nederlandse titel en de BeNe League. Al in het reguliere seizoen waren de Friezen oppermachtig: in poule B van de BeNe League won Flyers zeventien van de negentien duels. In de play-offs schakelde de ploeg in de halve finale Luik uit om in de eindstrijd in vier wedstrijden te sterk te zijn voor Den Haag.

Aangetrokken/vertrokken: De grootste aanwinsten zijn de spelers die tot nu hebben bijgetekend voor een of meerdere seizoenen. En dat is een aanzienlijke groep. Zo verlengde goalie Sjoerd Idzenga zijn contract, net als topverdedigers Yan Turcotte en Pipo Limnell Finocchiaro. Routiniers Marco Postma en Tony Demelinne blijven ook, net als Ronald Wurm en Adam Bezak.

Eind juli kwamen daar ook nog de handtekeningen van verdedigers Mark Hoekstra en Kenny Welles bij, terwijl Dennis Sikma, Lars van Edel en Aldo van Aalderen als aanvallers opnieuw in het shirt van Flyers te bewonderen zullen zijn in het seizoen 2017-2018.

Het goede nieuws voor Heerenveen bleef maar komen tijdens de zomer, want ook de ervaren Brent Janssen, jongeling Ernesto Klem en de veelscorende Kevin Nijland en broerlief Marc Nijland tekenden bij. Flyers kreeg er vervolgens medio augustus nog een mooie aanwinst bij: de jonge aanvaller Tobie Collard komt over van Amsterdam.

Enige teleurstelling tot nu toe voor Flyers is het vertrek van goalie Jorrit Vos. Hij gaat naar de Verenigde Staten om in de United States Premier Hockey League (USPHL) te spelen.

Vooruitblik: Heerenveen heeft zowat alle vaste waarden van afgelopen seizoen weten te behouden. Dus is de kern van het succesvolle team intact gebleven. Alles wijst er dan ook op dat Heerenveen opnieuw een gooi kan doen naar de prijzen. Of herhaling van de trilogie mogelijk is, valt te bezien. Maar de grote favoriet is Flyers sowieso.

Adam Bezak - Heerenveen Flyers

Keep an eye on: Interessant wordt de ontwikkeling van Adam Bezak. De Slowaak kwam vorig jaar naar Heerenveen en maakte veel indruk in zijn eerste seizoen bij Flyers. Dat hij heeft bijgetekend voor twee seizoenen zegt genoeg over het vertrouwen van hem en de club in elkaar. Vorig seizoen scoorde Bezak 32 keer in 25 wedstrijden en was hij goed voor 39 assists.

Voorspelling: Zo succesvol als Heerenveen afgelopen seizoen was, zo succesvol kan ze weer zijn. De best scorende ploeg, met de minste tegentreffers en een selectie die bijna hetzelfde is als in het vorige succesjaar…. Het kan niet anders dan dat Heerenveen kampioen wordt; ze pakt de titel en wint de BeNe League.

Previous Lindros' 88 aan de balken in Philadelphia
Next Loting en kaartverkoop WK IJshockey