Lindros’ 88 aan de balken in Philadelphia


Het rugnummer 88 van voormalig Flyers-vedette Eric Lindros wordt aan de balken gehangen in Philadelphia. Op 18 januari zullen de Flyers, voorafgaand aan een wedstrijd tegen Toronto, The Big E eren. Lindros werd eerder al in de Hall Of Fame van de club ingewijd.

Indrukwekkende statistieken Lindros

De centre speelde 486 wedstrijden voor de Flyers, gedurende zes seizoenen. In deze periode wist hij 290 keer het net te vinden, gaf hij 369 assists goed voor 659 punten. Per wedstrijd was hij goed voor gemiddeld 1,36 punten per wedstrijd, het beste gemiddeldde in de geschiedenis van Philadelphia.

Opvallende start van loopbaan

Lindros’ spraakmakende carrière in de NHL begon toen hij in 1991 1st overall gekozen werd door Québec Nordiques, maar de centre weigerde voor de club te spelen. Nadat hij een jaar in de juniors bij Oshawa Generals had gespeeld, wisten de Flyers een trade voor Lindros te maken met de club uit Québec City. In zijn eerste seizoen in de NHL scoorde hij meteen 41 goals en 75 punten.

Door blessureleed (voornamelijk hersenschuddingen) wist de speler niet meer dan 760 wedstrijden te spelen, waarvan 486 voor Philadelphia. Later speelde Lindros nog voor de Rangers, de Maple Leafs en de Stars. In 2016 werd Lindros toegevoegd aan de Hockey Hall of Fame.

Previous Recordregen Salavat Yulaev Ufa in de KHL
Next BeNe League Preview: Heerenveen Flyers