Oranje dames spelen WK Division IIA in Slovenië


De Oranje dames willen revanche na de zilveren medaille in GangNeung

De Oranje dames gaan in Maribor (Slovenië) op jacht naar de gouden medaille tijdens het WK Division IIA. Het toernooi wordt van 31 maart tot en met 6 april gehouden. De meiden van bondscoach Joep Franke behaalden tijdens het afgelopen WK in dezelfde divisie de zilveren plak. Gastland Zuid-Korea, gesteund door vele miljoenen vanwege de Olympische Spelen én veel genaturaliseerde Amerikaanse dames, ging er met het goud vandoor. Dit tot bittere teleurstelling van Nederland zelf.

Tegenstanders Oranje

In Bled zijn de tegenstanders nagenoeg gelijk aan die van het toernooi in GangNeung. Nederland neemt het op tegen Australië, Mexico, gastland Slovenië, Noord-Korea en Groot-Brittannië. Gezien het afgelopen WK in Zuid-Korea zien wij onze meiden als de torenhoge favoriet voor de zege, met Slovenië en de Britse dames als outsiders. Nederland vinden wij terug op een 20e plek op de IIHF Ranking (augustus 2017). De opponenten staan er een stukje minder voor:

  • Groot-Brittannië (23)
  • Slovenië (24)
  • Noord-Korea (25)
  • Australië (27)
  • Mexico (29)

Informatie over de aanloop van het WK, de (voor) selectie, de kaartverkoop en het speelschema volgen zo snel als mogelijk.

Previous Oranje speelt WK Division IIA in Tilburg
Next Vegas Golden Knights kiezen rugnummers