Oranje speelt WK Division IIA in Tilburg


Sjoerd Idzenga in actie voor Oranje op het WK Division IB in Belfast

Nederland organiseert het WK Division IIA in 2018, dat van 23 tot en met 29 april wordt gespeeld. IJshockey Nederland heeft Tilburg als speelstad gepresenteerd. Qua speelschema van Trappers zou dit precies passen; mocht Tilburg wederom de finale van de playoffs in de Oberliga halen en men heeft alle duels nodig om tot een beslissing te komen, dan loopt het seizoen van Tilburg tot en met 22 april. Nederland kan daardoor in april hoogstwaarschijnlijk beschikken over de sterkst mogelijke selectie op het WK.

Nederland degradeerde afgelopen jaar uit de IB Divisie. Het had in Belfast met drie goals verschil moeten winnen in het afsluitende duel tegen Estland. Nederland leidde met 2-0 en 3-1, teisterde de lat, maar ging met 4-3 ten onder

Tegenstanders Nederland

Na de degradatie vorig seizoen uit Division IB tijdens het WK in Belfast, moet Oranje het opnemen tegen Australië, België, China, IJsland en Servië. Nederland geldt tijdens het komende WK in onze ogen als dé favoriet voor de eindzege en dus promotie (terug) naar Division IB.

Op de ranking van de IIHF vinden we Nederland terug op de 28e plaats (ranking augustus 2017, red). De tegenstanders van Oranje staan er kort achter:

  • Servië (30)
  • België (32)
  • Australië (33)
  • IJsland (34)
  • China (37)

Informatie over de aanloop van het WK, de (voor) selectie, de kaartverkoop en het speelschema volgen zo snel als mogelijk.

Previous Bene League Preview: Chiefs Leuven
Next Oranje dames spelen WK Division IIA in Slovenië