Bene League Preview: Chiefs Leuven


Chiefs Leuven ijshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Chiefs Leuven.

Afgelopen seizoen: De ploeg uit de bierstad wist vorig seizoen in de BeNe League geen ticket te bemachtigen voor de kwartfinales. Chiefs eindigde op een toch wat teleurstellende vijfde plaats in groep B van de competitie, op ruime afstand van de nummer vier Geleen. Het gat met de Limburgers was liefst twaalf punten. Vooral defensief was het bij wijlen flauw, positief alleszins dat er in de ploeg opnieuw veel jong talent te zien; het handelsmerk van Chiefs Leuven.

Aangetrokken/Vertrokken: De imports van vorig seizoen, Deniss Baskatovs en Martin Vachal, samen goed voor 63 punten in het vorige BeNe League-seizoen, werden in het tussenseizoen per sms bedankt en vervangen door o.a. Scott Wamsganz. afkomstig uit de ECHL waar de 25-jarige aanvaller bij Orlando Solar Bears, Missouri Mavericks en Alaska Aces speelde. Na één seizoen bij het Zweedse Viggbyholms gespeeld te hebben keert Belgisch U20-international Lukas Tambeur terug bij Chiefs.

Eric Springer, geen familie van Jerry, is 28 jaar en komt de verdediging van smoel voorzien. Met zijn vijf jaar aan ervaring in de ECHL zal hij een welkome aanvulling zijn in het team van Gil Paelinck. Marco Piro gaat de kleuren van Chiefs opnieuw verdedigen. De aanvaller die voordien al heel wat jaren in Heverlee gespeeld heeft, maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van Charleroi Red Roosters, op het tweede niveau in België.

Vooruitblik: Chiefs was, mede dankzij sportief leider Jos Lejeune, jaar en dag opleider van jong talent voor (o.a.) de Belgische nationale ploeg, en zal met de ervaring van het afgelopen BeNe League seizoen spelers verder kunnen ontwikkelen. In de BeNe League ploeg, staan wat jongelui paraat met groeimarge ; zoals Jeffie Versin, Alec James, Rino Dhondt en Quinten Franckx. Met de gerealiseerde transfers, zowel offensief als defensief, het verder inpassen van jong talent en de visie van coach Paelinck kan Chiefs, mits hard werken en wat geduld, fris en attractief ijshockey spelen.

Keep an eye on: De teruggekeerde Marco Piro liet op het tweede niveau bij Charleroi indrukwekkende cijfers in de boeken schrijven. 64 treffers en 38 assists leverden 102 punten op. Een welkome aanvulling binnen de ploeg om een stap voorwaarts te kunnen zetten. Van Pieter-Jan Wouters mogen we best wat verwachten komend seizoen. De verdediger kende een teleurstellend jaar met veel blessures, tekende bij in Leuven, en zal met het vuur in de schaatsen de tegenstander van scoren af gaan houden.

Voorspelling: Ik verwacht dat Chiefs het gat met de subtop iets kleiner gaat maken, maar dat dit opnieuw niet een ticket gaat opleveren voor de laatste acht in de BeNe League. Chiefs hoeven daar echt niet van in paniek raken, want op de langere termijn -mits de BeNe League nog bestaat- gaan we zeker nog van deze sympathieke club horen in Nederland.

Previous Interview: Bondscoach Chris Eimers
Next Oranje speelt WK Division IIA in Tilburg