Girls Only Hockey Weekend in Maaseik


Dit weekend vindt op de schaatsbaan Maaslandse Wintertuin in Maaseik (België), het ‘Girls Only Hockey Weekend’ plaats. Het is een initiatief van IIHF, dat wereldwijd voor de zevende keer plaats vindt. Doel van het weekend is duidelijk: IJshockeyende vrouwen zijn absolute toppers, dus hoe meer vrouwen/meisjes lid worden van een ijshockeyvereniging, hoe beter! De promo van de afgelopen editie geeft een mooi beeld, wat je zoal kunt verwachten:

DE ORGANISATIE

De organisatie is wederom in handen van de werkgroep Girls Only Hockey Nederland, bestaande uit Marlies Goessens, Jenny Goessens en Mandy Gooijer. De dames hebben weer hard gewerkt om er een mooi, gezellig en succesvol weekend van te maken voor de deelnemers.

,,Vanaf maart zijn wij begonnen met de voorbereidingen en zijn wij de uitnodigingen gaan versturen. De afgelopen zes weken zijn we druk bezig geweest met het benaderen van bedrijven, om een prijs voor de tombola ter beschikking te stellen. Dat zijn er inmiddels 700!” zegt Jenny Goessens.

,,Wij hebben er heel veel zin in als organisatie, en de meiden kijken er ook érg naar uit om weer aanwezig te zijn. Het wordt een leuk en gezellig weekend, met mooie en spannende wedstrijden. Het is de zevende editie alweer. Vanaf vanavond is er een groep van vijftien mensen die de ijshal aankleden met ballonnen en vlaggen. Daarnaast wordt alles klaargezet, zodat zaterdagochtend de 146 deelnemers en begeleiders kunnen starten.” vertelt Goessens trots.

DE OPZET

Alle deelnemende dames en meisjes worden ongeacht leeftijd, ervaring, regio en eventuele club door elkaar gehusseld en in teams ingedeeld door de organisatie. Vervolgens kan het hockeyfestijn in toernooivorm beginnen. De team strijden om de felbegeerde GOW (Girls Only Weekend) Cup.

De deelnemende teams:

  • Chicks on Fire
  • Hockey Chicks
  • The Mighty Chicks
  • Bitches on Ice
  • Puck Diva’s
  • Angels on Ice
  • Hockey Girls Rock
  • Only G
  • Chicks with Sticks

DE SPEELTIJDEN

Op zaterdag 9 september van 11:00 uur tot 21:00 uur, en op zondag 10 september van 09:00 uur tot 17:00 uur, kun je genieten van al het moois dat ijshockey is. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk voor deze editie, maar als toeschouwer ben je natuurlijk van harte welkom. Dan kun je ook gelijk zien dat je écht iets gemist hebt, en er volgend jaar zeker bij bent!

Previous Mislukte offside challenge levert tijdstraf op
Next Time Out: Maurice van der Schuit