Jets verlengen contract general manager en coach


Winnipeg Jets heeft de contracten van general manager Kevin Cheveldayoff en coach Paul Maurice verlengd. De contracten van de twee zouden allebei in de zomer van 2018 aflopen. De exacte duur van de nieuwe contracten is niet bekendgemaakt. Het is wel duidelijk dat het in beide gevallen gaat om verbintenissen voor meerdere jaren met de Jets.

General manager Kevin Cheveldayoff is sinds de terugkeer van de Jets de gezagsvoerder in Winnipeg. Onder zijn hoede werd het voormalige Atlanta Trashers, een tamelijk uitzichtloze ploeg, langzaam maar zeker omgebouwd tot een talentvolle groep. Met name op het gebied van het draften werden successen geboekt, zoals centre Mark Scheifele, Jacob Trouba, Nikolaj Ehlers en natuurlijk Patrik Laine. Op het ijs heeft dit nog niet zijn vruchten afgeworpen; over 458 wedstrijden sinds de terugkeer kent de club een record van 216-191-53. Tevens werd de playoffs alleen in het seizoen 2014-2015 behaald. Anaheim schakelde Winnipeg in vier wedstrijden uit.

Coach Paul Maurice nam in 2013-2014 het stokje over van de ontslagen Claude Noel. Maurice maakte in zijn eerste volledige seizoen als Jets-coach furore met de door hem geïmplementeerde defensieve structuur. Dit hielp de club naar het enige playoff-ticket tot noch toe. Het afgelopen seizoen kwamen zijn (defensieve) tactieken echter onder vuur te liggen bij fans en lokale media. Over 237 reguliere wedstrijden kennen de Jets een record van 136-112-35.

Previous BeNe League Preview: Laco Eaters Geleen
Next Mislukte offside challenge levert tijdstraf op