BeNe League Preview: Laco Eaters Geleen


Laco Eaters Geleen Face Off ijshockey

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Laco Eaters Geleen.

Afgelopen seizoen: Eaters kende een lekker seizoen. In de BeNe League eindigden de Limburgers op een vierde plek in groep B. Dat leverde hen een kwartfinale plek op tegen de winnaar van groep A: HYC Herentals. De Belgen rekenden echter in twee duels gedecideerd af met Eaters (5-0 en 1-5), waarbij vooral in het tweede duel op het scherpst van de snede gestreden werd door beide ploegen. Zo waren er voldoende opstootjes en konden Nils Vroemans en Ben Torremans met een game misconduct vanaf de zijkant toekijken.

In de bekercompetitie wisten de Geleenders beslag te leggen op de groepszege in groep A. Alle groepsduels werden in winst omgezet (één maal in overtime), waarna Zoetermeer Panters in de halve finale verslagen werd. In de finale bleek Heerenveen echter een flinke schaatsmaat te groot voor de Limburgers; Eaters werd met 8-1 van het ijs geveegd.

Aangetrokken/Vertrokken: De meest in het oog springende nieuwekomers zijn de Belgische internationals Vadim Gyesbreghs en Maxime Pellegrims. Gyesbreghs komt over van het Franse Brest Albatros (tweede niveau), waar Pellegrims vorig seizoen de kleuren van Chiefs Leuven verdedigde. Dean Moors keert na een afwezigheid van twee jaar weer terug bij Geleen. De 23-jarige aanvaller zat niet stil tijdens zijn opleiding bij de politie; hij speelde mee bij Eaters in de Eerste Divisie. Uit datzelfde team haalt Geleen ook Jordi Laan, de 20-jarige Belgische aanvaller over.

Doelman Stef Verhulst werd uitgezwaaid in Geleen, maar de ploeg heeft met Michael Sterkens al een opvolger in huis. Hij komt over van Red Eagles Den Bosch. Ook verdediger Remco Knoren verruilt de Bossche bollen voor de Limburgse vlaai. Een bekend gezicht zien we ook weer terug op Glanerbrook: Mordy Munichman speelde het afgelopen jaar in Zweden en Amerika, maar zal komend seizoen weer te bewonderen zijn in Geleen. Voor Bob de Pont is het einde ijshockey. Hij kan de combinatie niet meer maken met zijn privé. Lars Engwegen gaat zijn geluk beproeven bij Luik Bulldogs.

Vooruitblik: Coach Andy Tenbult wil het komende seizoen verder bouwen aan zijn two-way hockey visie. We hebben het afgelopen seizoen best wat leuke dingen gezien van de Limburgers, waarbij ik verwacht dat zij het in de BeNe League in ieder geval beter zullen gaan doen. Het aantrekken van Gyesbreghs en Pellegrims geeft de ploeg de nodige (internationale) ervaring die de ploeg goed kan gebruiken. Een volgende stap in het proces zetten en mooi attractief ijshockey spelen; wij verwachten daar wel iets van!

Keep an eye on: Vadim Gyesbreghs natuurlijk. Wanneer je de tweede divisie in Frankrijk inruilt voor de BeNe League dan mag er wat verwacht worden. Zeker gezien zijn stats in de play-offs (elf punten in negen duels), bewijst hij er te staan op de momenten dat het ertoe doet. De Belg is ‘pas’ 25 jaar en past daarmee uitstekend in de langere termijn visie van Tenbult. Ook Max Pellegrims weet de ogen op zich gericht; de 23-jarige aanvaller was al eens topschutter bij Chiefs Leuven en gaat komend seizoen bijdragen aan een groter stuk offensieve kracht bij Eaters.

Voorspelling: De groei zet door in Geleen. Smoke Eaters heeft een aantal slimme versterkingen binnengehaald, en heeft de kern van de ploeg bij elkaar kunnen houden. Coach Tenbult heeft een interessante spelersgroep tot zijn beschikking; veel zal afhangen van de consistentie van de ploeg. Daar zal een volgende stap in gemaakt moeten worden; op het moment dat Smoke Eaters een winning streak neer kan zetten, dan heb ik er vertrouwen in dat de ploeg dit seizoen wel eens heel hoge ogen kan gaan gooien. Een structurele plek bij de beste vier ploegen -op alle vlakken- behoort dan zeker bij de mogelijkheden.

Previous Daniel Sprong met Penguins naar Prospects Challenge
Next Jets verlengen contract general manager en coach